Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, () Fatih İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde oluşturulan ve şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın isminin verildiği kütüphanenin açılışı yapıldı. Esenler Belediyesi ve Esenler Trabzonlular Derneği ile birlikte Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nda oluşturulan kütüphanenin açılışına şehit savcının babası Hakkı Kiraz, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz ile öğrenciler katıldı.

"SAYIN SAVCIMIZI ANSINLAR"
Açılış öncesi konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bu ülkede iz bırakanların ve izi sürülmesi gereken insanları zihinlere kazımak için yapmış olduğumuz bu çalışma için herkese teşekkür ediyorum. Şehit savcımız da bir imam hatip mezunuydu. Arzu ettik ki binlerce çocuğumuz o kütüphaneye girdiğinde sayın savcımızı ansınlar" dedi.

"KİMSE BİZİM VATANIMIZA GÖZ DİKMESİN, ELİNİ UZATMASIN. O ELİ DE KIRARIZ O GÖZÜ DE ÇIKARTIRIZ"
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ise yaptığı konuşmada olay günü adliyede bulunarak olaya tanık olduğunu ifade etti. "Değerli şehidimizin anısını yaşatmak için buradayız" diyen Salihoğlu, "Değerli kardeşimizi vatan,millet yolunda şehit verdik. Yine onlarca, yüzlerce şehit veriyoruz. Ama asla unutmasınlar bu vatanın bir tek çakıl taşını vermeden sonuna kadar koruyacak insanlar ve cengaverler mevcut. Ben geçen gün şehitleri anma toplantısında beyanat verdim; Dedim ki '60 yaşındayım. Çağırırlarsa savaşa giderim'. Bu, birçok vatan hainini rahatsız etmiş. Ben inanıyorum ki herkes bu vatandan birtek çakıl taşı dahi vermeyecek. Biz savaş taraflısı değiliz. Kimse bizim vatanımıza göz dikmesin, elini uzatmasın. O eli de kırarız o gözü de çıkartırız. Bu bilinçteyiz" şeklinde konuştu.

"BU MİLLETİN EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİ KARDEŞLİKTİR"
Eski Bakan ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı ise, "Hukuk ve adalet dağıtmakla görev yapan bir savcımızı, terör örgütü kalleşçe, hunharca görevi başında şehit ediyor. İnşallah bir daha olmaz. Bu topraklarda insan hayatına yönelik eyleme teşebbüs edecek insan kalmayana kadar bu mücadelemiz devam edecek. Süreç ayrıdır. Kürt kardeşlerimiz ayrıdır. Terör ayrıdır. 78 milyon kardeşiz. Bu milletin en büyük zenginliği kardeşliktir. Bunu ölçecek değer de yok" diye konuştu.

"ACILARIMIZI DİNDİRİYOR"
Konuşmaların ardından kurdele kesilmesiyle kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası şehit savcının babası Hakkı Kiraz ve açılışa katılanlar kütüphaneyi gezdi. Baba Hakkı Kiraz, gazetecilerin soruları üzerine "Aslında çok anlamlı ve kıymetli birşey. Anımsadılar, yaşatıyorlar. Böylece bu duygular unutmuyor. Acılarımızı dindiriyor. Kendisi yaşıyormuş gibi duygu veriyor. Herkes sağolsun. Hepinize teşekkür ediyorum. Unutulmaz bir duygu. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

(FOTOĞRAF)