Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,() TÜRK Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi 'Türk Yıldızları' tarafından Yozgat’ta 26 Temmuz Pazar günü yapılacak gösteri uçuşunun provası yapıldı.
Yozgat şehir merkezi Nohutlu Tepesi’nden izlenecek olan gösteri öncesinde yapılan keşif uçuşları ve gösteri provası ilgiyle izlendi. Alınacak güvenlik tedbirleri konusunda detaylı inceleme yapıldı. Prova uçuşlarını izleyen Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Türk Yıldızları’nın gösterisinin Yozgat’ta ilk kez yapılacağını belirterek, yoğun katılım olacağını söyledi. Vali Yazıcı, “Türk Yıldızları gösterisi 26 Temmuz Pazar günü saat 13.30'da gerçekleştirilecek ve halkımızında Nohutlu Tepesi’nden bu gösteriyi yoğun bir katılımla takip edeceğini düşünüyoruz. Yaklaşık 10 bin kişinin gösteriyi takip edeceği şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Gösteri Spor Vadisi üzerinde yapılacak ve ortam olarak şehir merkezinin yakınında iyi bir görsel etkinlik olacak" dedi.
Bugün sabah ve öğleden sonra 7 uçağın yaptığı prova uçuşları, şehir merkezinde heyecanla takip edildi. Uçakların geçişi sırasında çıkan yüksek ses ilgiyi artırdı. Prova uçuşlarını takip etmek isteyenler Nohutlu Tepesi'ne akın etti. Belediyeden yapılan anonslarla, uçuşlar sırasında vatandaşların uçurtma uçurmamaları ve evcil güvercinlerini bırakmamaları istendi.

FOTOĞRAFLI