Bursalı ayakkabı imalatçısı Cemal Güngör, katıldığı bilgi yarışmasında 125 bin lira kazanarak 22 yıllık ev hayalini gerçekleştirdi.
Emekli ayakkabı imalatçısı Cemal Güngör (61), Selçuk Yöntem’in sunduğu ’Kim Milyoner Olmak İster’ adlı bilgi yarışmasına damgasını vurdu. İlkokul mezunu Güngör, 10 soruya doğru cevap vererek 125 bin lira kazandı. Üniversite mezunlarına taş çıkartan Güngör, herkesin takdiri kazandı. Pek çok katılımcının ilk soruda elendiği yarışmada soruları doğru yanıtlayan Güngör, 22 yıllık ev hayalini gerçekleştireceğini söyledi. Güngör, yarışma boyunca eşi Mürvet Göngör ve 3 çocuğundan çok büyük destek gördüğünü ifade etti. Aylık 500 liraya kirada oturan Güngör, yarışmayı izlerken katılma fikrinin oluştuğunu ve başvuru yaparak yarıştığını söyledi.
“HEDEFİM 125 BİN LİRAYDI”
Yarışmayı sürekli takip ettiğini dile getiren Güngör, “Bilgi yarışmalarına oldukça meraklıyım. Sonra ben de yarışmacı olmak istedim, başvuruda bulundum ve hak kazandım. Mülakatlardan sonra tam anlamıyla yarışmacı oldum. Heyecanlandım, sorular da oldukça zordu. Benim başarım tamamen Allah’ın takdiriydi. Eve çok ihtiyacım vardı, kirada oturuyorum. Kiramı çocuklarım ödüyor ancak kimseye yük olmadan ev sahibi olmak istiyordum. Yarışmaya katılmadan önce hedefim 125 bin liraydı. Yarışmaya başladığımda ise 125 bin liralık soruya geleceğimi hissediyordum. Şunu anladım ki bir şeyi çok bilmek ya da bilmemek önemli değil, inanmak daha önemli” dedi.
“KENDİ BİLGİMLE YARIŞTIM”
Cemal Güngör, “Yarışmaya hazırlanmadım, kendi bilgilerimle yarıştım. İlk sorularda elenme konusunda endişelendim. Yarışmada en çok korktuğum an ise kısa zamanlı sorular oldu. Sorular çıktı, ben de cevapladım ve 125 bin lira kazandım. Ev alma hayalim vardı. O para ancak eve yeter. Sosyal medyada bir çok kişi beni takdir ediyor, seviniyor. Yarışmacılara tavsiyem kendilerine hedef koymasınlar, eğer hedef olursa heyecanlarına yenik düşebilirler” diye konuştu.
Ailesinden çok destek gördüğünü belirten Güngör, “Eşim ve çocuklarım çok destek oldu. Özellikle kızım verdiği doğru cevapla hedefime biraz daha yaklaştırdı. Onların büyük desteğiyle hedefime ulaştım. Tek başıma bir şey yapamazdım” açıklamasını yaptı.
Mürvet Güngör ise “Ben de eşim kadar heyecanlıydım. Oraya çıkmak bambaşka bir şey. Evde joker kullanmadan sorulara doğru cevap veriyordu. Herkes televizyonda görünce çok sevindi. Eşim 125 bin lirayı kazanınca da herkes çok mutlu oldu” şeklinde konuştu.