Yığılca Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen EDEP projesinde aktif olarak görev alan öğrenciler Kaymakamımız Mehmet Özcan tarafından Düzce Gezisi ile ödüllendirildi.
Öğrencilerin bilgi ve görgülerini artırmak ve onları motive etmek amacıyla Düzce’ye bir gezi düzenlendi. Gezi kapsamında öğrenciler unutamayacakları bir gün yaşadılar. Sırasıyla Krempark alışveriş merkezinde sinema seyriyle başlayan program TRT Çocuk çekimlerinin yapıldığı film platosunun ziyareti, Düzce İl Halk Kütüphanesinin gezilmesi ve Düzce TV stüdyolarında proje kapsamında gerçekleştirilen mini tiyatro gösterilerinin çekimiyle sona erdi.
Yığılca’da gerçekleştirilen EDEP projesinin kahramanları Düzce TV’yi ziyaret ettiler. Yaşama dair tüm değerlerin çocuklara öğretilmesinin amaçlandığı projede yer alan pırıl pırıl öğrenciler bir de Düzce TV izleyenleri için oyun sergilediler.
İlk kez bir televizyonu ziyaret ettiklerini söyleyen çocuklar, televizyonun çalışma düzeni hakkında bilgi aldılar, merak ettiklerini sordular. Haber ve programların sunulduğu platformlara oturan çocuklar, anlatılanları ilgi ve merakla dinlediler.