Bursaspor’u her fırsatta destekleyen Büyükşehir Belediyesi, BESAŞ kanalıyla ürettiği ayran gelirlerinin yüzde 10’unu kulübe bırakarak şehrin en önemli markasına bir kez daha sahip çıktı.
Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden BESAŞ’ın Bursaspor’a destek için Bursaspor markasıyla özel olarak ürettiği ayran tanıtıldı. Bursaspor Kulübü Özlüce Tesisleri’ndeki toplantıya kent dinamikleri, Bursaspor kulübü yönetimi ve basın mensupları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, imzalanan protokolle birlikte BESAŞ’ın ayran olarak bundan sonra sadece Bursaspor markalı ürünler üreteceğini, satılan her ürünün yüzde 10’luk gelirinin de kulübe kalacağını söyledi. Önce inşaat süreci sona yaklaşan 45 bin kişilik stadyumun tüm gelirlerini kulübe aktardıklarını, sonra BURFAŞ tarafından üretilen Bursaspor pastası gelirlerinin bir kısmını kulübe bıraktıklarını hatırlatan Başkan Altepe, BESAŞ tarafından üretilecek ayranların Bursalılar tarafından tüketilmesiyle birlikte kentin en önemli markasının ciddi anlamda maddi güç kazanacağını ifade etti. Türkiye ve Avrupa kupalarında boy gösteren, Avrupa’nın en iyileri arasında sayılan bir Bursaspor istediklerini, o yüzden bu tür adımları attıklarını belirten Başkan Altepe, “Herkesin sorumluluk alması, verebildiği ölçüde destek olması gerekiyor. İstiyoruz ki herkes sahip çıksın ve kulübümüz güçlü olsun. Türkiye ve Avrupa kupalarında boy göstersin. Dünyanın en önemli kulüpleri arasında sayılsın” dedi.
Başkan Altepe, kendini biraz Bursalı hisseden herkesi Bursaspor ayranlarını tüketmeye, pastalarını yemeye davet etti. Altepe, “Hedefimiz Bursalıları gayrete getirmek. Dünya kulübü ortaya çıkarmak için bu projeleri üretiyoruz. İnşallah arkası gelecek. Bursaspor tam anlamıyla güçlenene kadar, kendi ayakları üzerinde durana kadar desteklerimiz devam edecek. Bursalıları Bursaspor’u sahiplenmeye davet ediyoruz. Bursa için, Bursaspor için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Başkan Altepe, diğer süt ürünleri ve ayran üreticilerinin de benzer stratejiyi izleyebileceğini vurguladı.
Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ise Altepe ve ekibine teşekkür etti. Başkan Altepe’nin her fırsatta Bursaspor’a destek verdiğini, daha önce stadyumun bütün gelirlerini kulübe bırakarak çok anlamlı tarihi bir adım attığını vurgulayan Bölükbaşı, “Ayran gelirleri küçük gibi duruyor fakat uzun vadede ciddi katkıları olacaktır. Önemli olan, Bursasporluluk bilincinin oluşmasıdır. Bursaspor yönetimi olarak yaklaşımından dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür ediyorum. Sizin yanımızda olmanız, bizleri motive ediyor. Bundan sonra da desteklerinizin artarak devam edeceğine inanıyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki Bursasporlusunuz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokolü imzalayan Başkan Altepe ve Bölükbaşı, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş ve yöneticilerle birlikte Bursaspor ayranını içerek şehrin takımına bir destek daha sunmanın mutluluğunu yaşadı.
Yeşil beyaz renklere gönül veren Bursaspor taraftarları, takımının maçlarına gitmenin, formasını satın almanın yanında Bursaspor marka ayranlarla da takımlarına sahip çıkmış olacak.