İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Seçim Güvenliği Bölge Toplantısına katılmak için geldiği Erzurum’da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e makamında nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyarette İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Bakanlık Müsteşarı Mükerrem Ünlüer ile Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı için Erzurum’da bulunan bölge valileri eşlik etti.
Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette İçişleri Bakanı Öztürk , Erzurum’un kendisi için çok önemli olduğunu ifade ederek, " Erzurum’da, 3 yıl 8 ay valilik, 1 yıla yakında öğrenciliğim var. Her köşesini bildiğim bir ilimiz. Tarihimizde önemli yere sahip. Ülkemiz içinde kilit öneme sahip bir şehir. Bu şehirde görev yapmış olmaktan gurur duyuyorum. Bu kadar önemli bir şehir olan Erzurum, yapılan yatırım ve çalışmalarla gerçek önemine yakın bir gelecekte tekrar kavuşacaktır. " şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, bir yıl gibi kısa bir sürede Erzurum’a yeni yatırımlar ve hizmetler eklediğini görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Öztürk, "Bu başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Erzurum için uyum içerisinde sinerji oluşturarak Erzurum’u şaha kalkındıracağınızı düşünüyor ve temenni ediyorum. Erzurum’a selam olsun." dedi.
Başkan Sekmen de konuşmasında, İçişleri Bakanlığının ilimize yapmış olduğu katkılar nedeniyle Erzurum Valiliği de yapmış olan Bakan Öztürk’e şükranlarını sundu. Ayrıca Başkan Sekmen, Bakan Öztürk’e, Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde yürütülmekte olduğu yatırım ve hizmetler hakkında bilgi verdi. Yeni Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle Büyükşehir Belediyesi olarak il geneline hizmet götürdüklerini ifade eden Başkan Sekmen, mahallelere (eski köylere) götürdükleri hizmetler ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da Bakan Öztürk’e bilgi vererek, "Arzumuz, Erzurum’u yeniden bir değişim ve dönüşüme tabi tutarak, geçmişte İpek Yolu’nun geçtiği bu bölgenin yeniden ayağa kalkmasını sağlamak. Şehrimizde kış turizminin güçlendirmenin yanında yaz turizmini de canlandırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda sizinde düşünceleriniz olan Palandöken’in eteklerinde Yüksek İrtifa Kamp Merkezi oluşturduk ve sezon açılışını da Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’le gerçekleştirdik. Termal tesisleri ve sıcak suyumuzu değerlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Erzurum’da ve bölgede hayvan yetiştiriciliğini yeniden ayağa kaldırmak için projeler ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Şehrimizi her yönüyle ayağa kaldırma çalışması içerisindeyiz. Termal sularla seracılığı ön plana çıkardık. Şuanda bir işadamı termal sularla seracılık yapmak için çalışmalarını yürütüyor. Sizinde bildiğiniz gibi, şehrimiz başta kömür olmak üzere, çok zengin yer altı kaynaklarına sahip. Madencilikle ilgili çalışmaları artırdık, yakım bir gelecekte Erzurum’da Termik Santraller kurulacak. Şehrimizi her yönüyle ayağa kaldırmanın gayreti içerisindeyiz." diyerek, şehrin yöneticileri arasında güzel bir uyum olduğunu ve Erzurum’u ayağa kaldırmak için çalışmaları koordineli bir şekilde yürüttüklerini vurguladı.
İçişleri Bakanı Öztürk, ziyarette Erzurum Büyükşehir Belediyesi hatıra defterini de imzaladı.