Adana’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 93. yılı anısına gerçekleştirilen “Büyükşehir Belediyesi Uluslararası 5 Ocak Kurtuluş Maratonu” na onur konuğu olarak davet edilen eski milli ve rekortmen atletler organizasyona tam not verdi.
Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Adana Ticaret Odası Sosyal Tesisleri’nde (ATOSEV) efsane atletlere verilen yemekte yaptığı konuşmada, gençlik yıllarında yarışlarını gazete ve televizyonlardan büyük ilgiyle izledikleri ünlü eski maratoncuları Adana’da görmekten duyduğu memnuniyeti anlattı.
Adana’nın her alanda gelişme gösterdiğini, özellikle son yıllarda çağdaş tesislerin yanı sıra ulusal ve uluslararası organizasyondaki başarısı, milli takımlara kazandırdığı sporcularıyla öne çıktığını ifade eden Çakır, şöyle devam etti:
“Adana’nın sadece toprakları bereketli değil, sporcu, sanatçı ve bilim adamları da bereketli. Fatih Terim ve diğer ünlü sporcuları çıkartan Adana, bir çok ile örnek olmaktadır. Gençlere model olan eski ünlü maratoncuları Adana’da görmekten dolayı çok mutluyuz. Özellikle kendisiyle çalışmaktan mutlu olduğum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin deneyimi ve çalışkanlığıyla kentimizde spordaki başarılar Türkiye genelinde hissediliyor. Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşu anısına 5 yıldır gerçekleştirilen maratona hem Türkiye’den hem de yabancı ülkelerden ünlü sporcular katılıyor. Kentimizin tanıtımına önemli katkı sağlayan maratona destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye ve diğer emeği geçenlere teşekkür ederiz.”
ÖNÜMÜZDEKİ YIL HEM ÖDÜL YÜKSELECEK, HEM DE KATILIM ARTACAK
Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin eski maratoncu olduğunu, 30 yıldır görev yaptığı tüm illerde maratonu benimsettiğini, bu gibi spor insanlarının desteklenmesi gerektiğini, Türkiye’de yarı maratonda en fazla para ödülü dağıtılan ilin Adana olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, organizasyon konusunda profesyonel bir ekibe sahip olduklarını, maratonda para ödülünün yüksek tutulması ile ünlü Türk ve yabancı atletlerin Adana’ya geldiklerini belirtti. Hadi, organizasyonu izleyen, destek veren eski ünlü maratonculara teşekkür etti.
Konuklara tek tek çiçek dağıtan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Mehmet Ali Arslan, Başkan Hüseyin Sözlü’nün mesajını iletti. Arslan, başta spor olmak üzere halkın ilgi duyduğu tüm faaliyetleri destekleyeceklerini kaydetti.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Porsun, TMOK Genel Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener’in selamını getirdiğini belirterek, müsabakaların fairplay felsefesinde geçmesini diledi. Porsun, olimpiyatlara hazırlanan sporcu ve federasyonlara maddi ve manevi destek sağladıklarını belirterek, kentlerin tanıtımına büyük yararı olan maratonların 81 ilde yapılması gerektiğini söyledi.
Konuşmalardan sonra, efsane maratoncular ve eski Federasyon Başkanları İsmail Akçay, Mehmet Çetinel, Adanalı Rekortmen Atlet Serap Aktaş, Mehmet Terzi, Ahmet Altun, Fikret Çetinkaya, Mehmet Yurdadön geçmişte maratonda yaşadıkları anılarını anlattılar.
ATOSEV’de ki yemeğe, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Eski Federasyon Başkanları Mehmet Terzi, Mehmet Yurdadön, Nejat Kök,Fikret Çetinkaya, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Porsun, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, ile ünlü maratoncular İsmail Akçay, Fahrettin Yıldız, Ahmet Altun, Gül Çıray Akbaş, Selahattin Yıldız, Neşe Çetin, Nihat Bağcı, Mehmet Genç, Ali Tunç, İhsan Mert, Aycan Kurtcan, Necati Çeteci, Mehmet Kuş, Osman Atakan Tekin, Asım Çetin, Mithat Şahin, Esin Güllü Dalkıran, Hanifi Aslantürk, Metin Değirmenci, Himmet Oyar, Edip Akarsu, Ali Aksu, Mehmet Çetinel, Adana Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Necmi Tadır, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürleri Kazım Tekin, Cemal Demirağ ve Mahmut Kır ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Koordinatörü Mehmet Ali Altıparmak, Gazeteci Ömer Altay, Muzaffer Batumlu katıldı.