Aftermarket sektörünün güçlü markalarından PRS, 2014 yılındaki hedeflerine ulaştı. PRS’nin üretici Profil A.Ş’nin Ticari Genel Müdür Yardımcısı Emre Yemenici, 2015 yılı için önlerine yeni hedefler koyduklarını belirterek, yeni hedeflere ulaşmak için yoğun bir tempoyla çalıştıklarını söyledi.
Profil A.Ş tarafından 4 yıl önce After Market pazarına sürülen PRS (Profil Rot Sanayii) ürünleri Türkiye ve dünyada raflardaki yerini hızla alırken, 2014 yılı için koyduğu hedeflere ulaştı. Hasanağa OSB’de Kurulu tesislerinde PRS markalı aftermarket parçaları üreten Profil Sanayi A.Ş’nin Genel Müdür Yardımcısı Emre Yemenici, iç pazarda ürünlerinin büyük ilgi gördüğünü belirtip, 5 kıtadaki 21 ülkeye de ihracat yaptıklarını vurguladı.
Otomotiv sektöründeki 18 güçlü markanın, farklı modelleri için 2 bin dolayında ürünü pazara sunduklarını vurgulayan Yemenici, "2011 yılında 5 marka için üretim yapmaya başlamıştık. Profil A.Ş’nin yarım asırlık tecrübesiyle ürün gamımızı kısa sürede arttırmayı başardık. Her geçen gün yeni bir ürünü pazara sunuyoruz. 2014 yılına girerken Audi, Volvo, Volkswagen, Alfa Romeo, Opel, Peugeot, Ford, Renault, Fiat, Mercedes, Lancia, Skoda, Chevrolet, Citroen, Dacia, Mazda, Seat, Nissan’a Aftermarket parçalar üretildi. 2014 yılında ise Toyota, Hyundai ve KIA için üretime başladık. Böyle aftermarket ürün yaptığımız marka sayımız 21’e çıktı. 2015 içinde yeni markalar için farklı modeller üretme planlarımız var" dedi.
GÜVENLİK İLK SIRADA GELİYOR
PRS Markalı ürünleri piyasaya sunmadan önce bir dizi güvenlik aşamasından geçirdiklerine vurgu yapan Emre Yemenici, "Araçlarda hayati öneme sahip parçalar üretiyoruz. Bu parçaları üretim aşamalarında ve üretim sonrasında bir dizi teste tabi tutuyoruz. Son kullanıcıların güvenliği bizim için birinci önceliktir. PRS ürünlerinin tamamını kendi tesislerimizde imal ediyoruz. Asla ithalat yapıp ambalajlayıp pazara sunmadık. Ham maddeyi tesislerimizde işleyip mamul hale getiriyoruz. Ürettiğimiz her parçada Türk mühendis ve işçisinin alın teri ve emeği var. Uzakdoğu’dan parça ithal edip satmıyoruz. Tam tersine ürünlerimizi kendi ürünlerimizi ihraç ediyoruz” dedi.
2015’TE BÜYÜMEYE DEVAM
2015 yılı için önlerine yeni hedefler koyduklarını da söyleyen Emre Yemenici, yeni markalar ve farklı araç modelleri için ar-ge çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Yemenici, 2015 yılında iç ve dış pazarda yeni bağlantılar yapmayı amaçladıklarını belirterek, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam edeceklerine dikkat çekti.