Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, düzenlenen toplantıda mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Yeni Belediye Hizmet Binasındaki nikâh salonunda düzenlenen sunum programında Başkan Kara, “Benim Şehrim Benim Geleceğim” sloganı ile hazırlanan Osmaniye Belediyesi’nin 2023 Osmaniye Vizyonu projelerini muhtarlara tek tek anlattı.
Mahalle muhtarlarını toplantı öncesi salon girişinde belediye başkan yardımcıları ile birlikte karşılayan Başkan Kadir Kara, toplantıya katılımlarından dolayı tüm muhtarlara teşekkür etti. Yeni dönemde vizyonlarının ‘Benim Kentim Benim Geleceğim Osmaniye’ olarak belirlediklerini ifade eden Başkan Kadir Kara, sunumunda ana hatlar olarak şunları söyledi: “Yeni dönemde vizyonumuzu ‘Benim Kentim Benim Geleceğim Osmaniye’ olarak belirledik. Bu sözle Osmaniye’nin, bu kentte yaşayanlara ait olduğunu ve kendi geleceklerini belirleme hak ve azmine sahip olduklarını aktarmak istedik. Bu amaçla, profesyonel yardımlar alarak kısa, orta ve uzun vadeli planlar ortaya koyarak projeler oluşturduk. Başladığımız planlama çalışmalarını, bütünsel anlamda yerel kalkınma süreci üzerine oturttuk. Yerel kalkınmanın unsurlarını; sosyal kalkınma, kültürel kalkınma, fiziksel kalkınma ve ekonomik kalkınma olarak belirledik. Yine bu alt unsurları da ölçeklendirerek farklı başlıklar altında topladık.”
Birinci dönem attığı tohumların hasat mevsiminin henüz geldiğini dile getiren Başkan Kadir Kara, mahallerde yapılacak mikro ölçekteki tüm çalışmaları planladıklarını söyledi.Kara, “Sayın muhtarlarım. ‘Bizim bu kentle ilgili hayallerimiz var’ demiştik. Çok şükür bugün hayallerimizin bir bölümünün hayata geçmesiyle onur ve gurur duyuyoruz. Ancak henüz yolun başındayız. Birinci dönem attığımız tohumların hasat mevsimi henüz geldi. Bu dönem, siz değerli muhtarlarımızın yüzünü daha fazla güldüreceğimiz bir dönem olacak. Mahallelerinizde yapacağımız tüm çalışmaları planladık. Allah’ın izni ile halkımızın daha rahat yaşayabilmesi için yaptığınız tüm haklı istek ve şikayetleri karşılayacağız. Bundan önce olduğu gibi bu kardeşinize güvenin. Şu ana kadarki ve bundan sonraki destek ve hoşgörü için teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
Başkan Kadir Kara’nın sunumundan sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantının bu kısmında ise Başkan Kadir Kara’nın, mahalle muhtarlarının istek, talep ve şikayetlerini tek tek dinlediği, notlar aldığı kaydedildi. Toplantıya Osmaniye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener ile birlikte mahalle muhtarları katıldı.