Siverek Belediyesi, şehir merkezinin yanı sıra kırsal alanda bulunan mahalle ve sokaklarda başlattığı yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.
Şehir merkezinde devam eden çalışmalarla birlikte kırsal mahallelerde hizmet atağını sürdüren Siverek Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları mahalle içi yol yapım çalışmalarıyla vatandaşın takdirini topluyor. Karakeçi ve Karahan bölgesinde devam eden kırsal mahalle çalışmalarıyla birlikte belediye ekipleri, Nasanlı bölgesinde bulunan Güvercin Mahallesi’ne bağlı İnançlı Sokak’ta yol yapım çalışmalarına başladı. Çalışmalar sırasında doğal afetlerden etkilenmemesi için yolun belirlenen noktalarına su tahliye boruları döşeyen ekipler, mahalle sakinlerinin de taleplerini yerine getiriyor.
Çalışmaların başlamasının ardından sokakta incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş ve Belediye Meclis Üyesi İbrahim Halil Nasanlı sokak sakinleriyle bir araya geldi. Kuruluşundan bu yana sokakta bir çivinin dahi çakılmadığını ifade eden sokak sakinleri, çalışmalardan ötürü memnuniyetlerini dile getirerek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş’a teşekkür ettiler. Kırsal Hizmetlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş, ekiplerin kısa sürede çok sayıda mahalle ve sokakta çalışmalarını bitirdiğini ifade etti. Karakaş, “Şuan Güvercin mahallesine bağlı İnançlı sokakta çalışmalarımız sürüyor. 4 kilometrelik bir yol çalışmamız oldu. İnşallah en kısa sürede İnançlı’da yol yapım çalışmalarımızı bitirerek, diğer hizmet bekleyen mahalle ve sokaklarımızda çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.
Bölgelerindeki çalışmaların memnuniyet verici olduğunu söyleyen Güvercin Mahalle Muhtarı Kamil Çelik, “Siverek Belediye Başkanımız Sayın Resul Yılmaz ve Başkan Yardımcımız Sayın Hasan Karakaş ile çalışan ekiplere bölge halkımız adına teşekkür ediyorum. Kendileri de bölgemizdeki sorunlara vakıftırlar. Sorunumuzu kendileri ilettiğimizde ekiplerini hemen mahalle ve sokaklarımıza gönderdi. İhtiyaç duyulan alanlardan 400’lük borularla yollarda su tahliye kanalları yaptılar. Çalışmalardan ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz, belediyemizin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz” dedi.