Samsun’da 15-21 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri başladı.
Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Anıtta düzenlenen programa Vali Yardımcıları Faruk Necmi Kurt ve Ali Galip Saral, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, İlkadım Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Turan, daire amirleri ve sporcular katıldı.
Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, “19 Mayıs, Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 94. yıl dönümü. 19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin çağdaş olmasının adıdır. 19 Mayıs gençlik, gençlik de gelecek demektir. Türk genci Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların yek ve en büyük güvencesidir. Gençler, yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Güçlü Türkiye için güçlü bir gençlik. Biz beraberiz, kardeşiz, geleceğin teminatıyız” dedi.
Konuşmanın ardından Vali Yardımcıları Faruk Necmi Kurt ve Ali Galip Saral ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı bisiklet takımına Samsun toprağı ve Türk bayrağı vererek Muğla’ya uğurladılar.