Hakkari İl Genel Meclisi eş başkanları ve meclis üyeleri, İç Güvenlik Paketi’ne tepki göstermek için toplantıya Şal û Şepikli katıldı.
Hakkari İl Genel Meclisi eş başkanları Lokman Özdemir ve Gülizar İliş ile meclis üyeleri, İç Güvenlik Paketi’yle yasaklanacağı öne sürülen yöresel kıyafet olan Şal û Şepik giyerek meclis toplantısına katıldılar. AK Partili 3 üyenin normal elbiselerle katıldığı toplantıda konuşan Hakkari İl Genel Meclisi Eş başkanı Lokman Özdemir, yöresel kıyafetlerin yasaklanmasının da yer aldığı belirtilen İç Güvenlik Paketi’nin bir an önce geri çekilmesini istedi.
İl Genel Meclisi Eş başkanı Gülizar İliş ise, İç Güvenlik Paketi’nin Türkiye demokrasine vurulacak bir darbe olduğunu ileri sürerek, “Bugüne kadar çıkarılan korkutma ve sindirme yasaları gibi bu yasanında topluma bir faydası olmayacak. Bu tür yasaların Kürt ve Türk halklarına bir faydası olmayacak. Hiçbir vicdan ve din, yasakları kabul etmez. Eğer Allah isteseydi, hepimizi tek renk, tek millet, tek dil ve tek kültür olmak üzere tek peygamber de yaratabilirdi. Ancak, Allah katında böyle bir tekçilik yoktur. Bu çok dil ve kültürleri inkar etmek Allah’ın ayetlerini inkar etmek demektir” dedi.