Kaliteli mal ve hizmetleri araştırıp kıyaslayarak sunmak ilkesiyle hareket eden Tüm Tüketicileri Koruma Derneği (TTKD), Ayten Usta Gurme’ye "Tavsiye sertifikası" verdi.
Kısa sürede Eskişehir’in en ünlü gurme restoranlarından biri haline gelen Ayten Usta Gurme, şehirde bu tavsiyeyi almaya hak kazanan ilk restoran oldu.
Tüm Tüketicileri Koruma Derneği, yaptığı araştırma sonrasında, Ayten Usta Gurme’nin restoran sektöründe "En çok beğenilen ve sevilen markalardan birisi haline geldiği" için sertifikayı Ayten Çetin’e takdim etti.
Bu sertifika kapsamında, Ayten Usta Gurme restoranı, Türkiye’nin pek çok saygın markasının halen kullandıkları "Tüm tüketicilere tavsiye ediyoruz" logosunu kullanabilecek.
Öğretmenlikten emekli olduktan sonra mutfaktaki ustalığını restoran işletmeciliğine taşıyan ve ilk restoranını 2007 yılında hizmete açan Ayten Çetin, "Eskişehir’de yaptığımız işe titizlenerek tüm Türkiye’nin tanıdığı, bildiği ve beğendiği bir restoran haline geldik. Bu sertifika da bize gösterilen teveccühün belgesi oldu" dedi.
Menülerini oluştururken Selçuklu’dan, Osmanlı’dan ilham aldıklarını belirten, "O dönemdeki yemekleri güncelleyerek sunumlarını yapmaya çalışıyorum. Kısacası yemek kültürümüzün yabancı markalara alternatif sunabilmek için kendi öz değerlerimizi en kaliteli ürünlerle en hijyenik şekilde ekonomik boyutunu da göz ardı etmeden sunmaya çalışıyorum" diyen Ayten Çetin, saygın bir tüketici derneği tarafından çabalarının ödüllendirilmiş olmasına teşekkür etti.