Enver ALAS /İSTANBUL ,()İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından düzenlenen bir toplantı ile İstanbul'da görev yapan başkonsoloslar ile yabancı misyon şeflerine afet ve acil durumlarda yapılması planlanan çalışmalar hakkında brifing verildi.
İstanbul İl Acil Durum ve Afet Müdürlüğü'nün Hasdal'daki merkezinde gerçekleşen toplantıda, Belçika'nın İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem, geçtiğimiz Kasım ayında aralarında Belçika'nın da olduğu bazı Konsolosluklara zarf içinde gönderilen 'sarı toz' olayında yapılan çalışmalar ve gösterilen hassasiyet nedeniyle Vali Şahin ile AFAD yetkililerine teşekkür etti.
İstanbul'da görevli başkonsoloslar ile yabancı misyon şeflerinin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Şahin, İstanbul'da acil durum ve afet anlarında yapılması planlanan hazırlıklar hakkında bilgi verdi. İstanbul'da beklenen deprem ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Şahin, "Biz dünyanın hiçbir yerinde, ülkemizde ve İstanbulumuzda böyle bir depremin olmasını dilemiyoruz. İnşallah olmaz ancak, bizler yaşayanlar ve yönetenler olarak, hazırlık ve risk azaltma çalışmalarını hiç taviz vermeden, aksatmadan ve geciktirmeden yürütmek durumundayız. Bu konuda kurumlarımız ve belediyelerimiz, özel bir gayret ile çalışıyorlar" diye konuştu.

"NEW YORK'TAN SONRA EN FAZLA YABANCI MİSYON ŞEFİ İSTANBUL'DA"
Şahin, ABD'nin Newyork şehrinden sonra en fazla yabancı misyon şeflerinin İstanbul'da bulunduğunu kaydetti. Afete hazırlık noktasında çok iş yapıldığını ve epeyce yol kat edildiğinin altını çizen Şahin, yapılan çalışmaların İstanbul'da görevli yabancı misyon şeflerinin ve onların yanında çalışan personellerine anlatılarak aydınlatılması adına böyle bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

BAŞKONSOLOSTAN 'SARI TOZ' ALARMINA TEŞEKKÜR
Vali Şahin'in ardından, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gökay Atilla Bostan ise olası afetlerde ve acil durumlarda yapılması planlanan çalışmalar hakkında başkonsoloslara brifing verdi. Brifingte, Belçika Başkonsolosu Henri Vantieghem, geçtiğimiz Kasım ayında Taksim'deki Belçika Konsolosluğu'na zarf içinde 'sarı toz' gönderilmesi olayında yaptığı çalışmalardan ve göstermiş oldukları hassasiyetten ötürü AFAD İl Müdürü Gökay Atilla Bostan'a ve Vali Şahin'e teşekkür etti.
Brifingin ardından Vali Şahin, başkonsolosları AFAD'ın operasyon merkezini gezdirdi.

(FOTOĞRAF)