ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in Bayındır ilçesinde Küçükmenderes ovasında 30 bin 470 dekar araziyi sulayacak Ergenli Barajı'nın temelini attı.
Bayındır'da düzenlenen temel atma töreninde konuşan Bakan Eroğlu bölgenin 60 yıllık hayalini gerçekleştireceklerini söyledi. Eroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız dev bir merasimle 626 tesisin açılışını yapacak. Bu tesislerin maliyeti 769 milyon lira. Bizden önce Türkiye'nin en büyük yatırımcı kuruluşu olan DSİ 3.5 yılda dokuz tesisi hizmete açıyordu. Yani yılda sadece üç tesisi açarken, o zamanın parasıyla sekiz katrilyon harcamış. İçinizden biri olarak aynı kurumla aynı çalışanlarla her yıl 350 tesisi tamamlayıp, aziz milletimizin hizmetine sunuyoruz" dedi.
Küçükmenderes ovasının verimli topraklara sahip olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Bölgeye biz gelene kadar hiçbir çivi çakılmamış. 13 tane baraj ve göletle; küçük menderes havzasının tamamını, sulama tesisleriyle sulayacağız. Biz İzmir'deki bütün barajları yapacağız. Yapacağımız tesislerle İzmir'de 750 bin dekar araziyi sulayacağız. Su olamadan ürün olmak mümkün değil. Su olunca yılda üç kez mahsul alınıyor. Dekar başına çiftçimizin cebine 1000-1500 lira fazla para giriyor" diye konuştu
İzmir'de sulama, dere ıslahı, baraj, gölet ne varsa yapacaklarını kaydeden Eroğlu "İçinden arabaların geçebileceği dev borularla İzmir'e içme suyu getirdik. Geçen gün Çeşme'ye gittim. 'Geçen sene çok sıkıntı çektik, su neredeyse bitecekti, turistlere rezil olacaktık' dediler. Büyükşehir yapmıyorsa biz yaparız dedik. Haftaya sizleri Karaburun'a, Karaburun Barajı'nın temelini atmaya davet ediyorum. Yıldırım hızıyla tamamlayacağız. Çeşme'ye de memba gibi suyu vereceğiz" dedi.
KILIÇDAROĞLU DA ELEŞTİRDİ
İsim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da eleştiren Eroğlu, "O da genel müdürdü. Ben de Genel Müdürdüm. İSKİ'nin 2.5 milyar lira borcunu ödedim. Ve İstanbul'a 600 tesis kazandırdım. Ben bunu yaparken, öbür genel müdür SSK'yi batırdı" dedi. Dünyadaki bakanlar içinde en çok tesisi kendisinin açtığını söyleyen Eroğlu "Hem borç ödedik hem de bu tesisleri yaptık. Bu tesislerin hepsini yerli müteahhit yerli firma ve yerli malzemeyle yaptık. Türkler inşaat sektöründe dünyada Çin'den sonra ikinci sırada. Ormanları halkımız için kullanacağız 1.5 milyon deliceyi aşılayıp vatandaşımıza dağıtacağız" diye konuştu. Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve beraberindekiler Ergenli Barajı'nın temelini attı.
FOTOĞRAF