İzmir’in Selçuk ilçesinde vatandaşlar, Mersin’de vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için ninni söyleyerek yürüdü.
Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın hunharca öldürülmesi, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Selçuk ilçesinde işlenen cinayete tepki için bir yürüyüş düzenlendi. Onlarca vatandaş Özgecan için ninni söyleyerek yürüdü. İstasyon Meydanında başlayan yürüyüşte vatandaşlar, bir ağızdan uyusun da büyüsün ninnisini söyleyerek şehir merkezine kadar yürüdü. Zaman zaman sloganların atıldığı yürüyüşte, cinayete tepki yağdı.
Sürekli Eğitim ve Kişisel Gelişimi Destekleme Derneği (SEGEM-DER) Başkanı ve aynı zamanda CHP Selçuk Belediyesi Meclis Üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel yürüyüşte duygu yüklü bir konuşma yaptı. Sengel, canlarının acıdığını belirterek "kaç gündür gözyaşlarımız dinmiyor. İçimiz yanıyor, ağlıyoruz. Kızımıza evladımıza ağlıyoruz. Ağlıyoruz, çünkü Özgecan Aslan vahşice öldürüldü. Şeref yoksunu o adam yüzünden Özgecan şu an aramızda değil. Özgecan yakılmadı, küçücük ruhu yukarılara çıktı. Görüyor bizi Özgecan. Biz bu basit olayı, bu adi olayı anlatmaya okumaya dahi cesaret edemezken, minicik Özgecan yaşadı tüm bunları. Kadınlar insan, erkekler insanoğludur" şeklinde konuştu.
Toplanan kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.