SİNOP(AA) - Sinop Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce düzenlenen "Boğulma Eylem Planı" konulu toplantı, Vali Yasemin Özata Çetinkaya başkanlığında yapıldı.

Valilik'te düzenlenen toplantıda konuşan Vali Çetinkaya, Sinop'un küçük bir il olması, kurum bütçelerinin zayıf olması, işletmelerin küçük olması, turizm sezonunun kısa olması gibi hiçbir bahanenin insan hayatının söz konusu olduğu alanda gerekli kuralların uygulanması konusunda esnek davranılmasına gerekçe olamayacağını söyledi.

Geçen yılki boğulma eylem planını incelediğini belirten Çetinkaya, "Kamu tesislerinin büyük çoğunluğunun boğulma eylem planının uygulanmasıyla ilgili sıkıntılarının çözüldüğü hakkında yetkililerden bilgi aldım. Bu sezon için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunca hazırlanan Boğulma Eylem Planı çerçevesinde can kaybını önleyici tedbirlerle ilimizdeki riskli bölgelere cankurtaran kulelerinin yerleştirilmesi ve cankurtaran görevlendirilmesini hedefliyoruz" dedi.

Toplantı sonunda katılımcı daire amirlerinden, hazırlanan Boğulma Eylem Planı'na titizlikle uyulması konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyen Vali Çetinkaya, 2015 yılı yaz sezonunun hiçbir boğulma vakası yaşanmadan atlatılması temennisinde bulundu.