Ali DANAŞ-İstanbul-

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Riva Hasan Doğan Tesisleri'nde Başkan Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Süper Lig kulüp temsilcileri ile yapacağı toplantı öncesi basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Bakan Kılıç'ın açıklaması şu şekilde:

"Bugün burada gerçekleştireceğimiz toplantıda TFF'ye ve tüm Süper Lig kulüplerine Adalet ve İç İşleri Bakanlığımızdan olay ile ilgili aldığımız bilgileri paylaşacağız. Ayrıca inanıyorum ki burada yapılacak toplantı da Türk Futbolumuzun bu olaydan çok daha güçlenerek ve kuvvetlenerek, gelecekteki çalışmalara çok daha azimli bir şekilde yürüyeceğimiz bir değerlendirme olacaktır.

Spor denilince ilk akla gelen spor dostluk, barış ve kardeşliktir, saygı ve höş görüdür. Sorunları masaya açıkca yatırarak ve bunları acıkça değerlendirerek öz eleştirimizi de yaparak geleceğe doğru yürüyeceğiz. Hepimize düşen görevler var bizler bunların bilincin de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Buraya toplanan tüm kulüplerimize teşekkür ediyorum. Cumartesi akşamı yapılan saldırı sadece Fenerbahçe'ye değil tüm kulüplerimize yapılmıştır. Bu birliktelik umarım devam eder ve bu şekilde yolumuza devam ederiz"