KARABÜK (AA) - Türk Hava Kurumu (THK) Safranbolu Şube Başkanı Mustafa San, THK'nın 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

San, mesajında, THK'nın Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, Türk ulusuna en değerli armağanı ve emaneti olduğunu belirtti.

Atatürk'ün direktifleriyle Türk Tayyare Cemiyeti'nin kurulmasıyla batı ile havacılık alanında yarışın başladığını ifade eden San, mesajında şunları kaydetti:

"Bugün 90 yaşına basan kurumun kadirşinas  vatandaşlarımızın ve yöneticilerimizin desteği ile yüklendiği misyon doğrultusunda hareket etmektedir. 90 yıl önce kurulan kurum, 5 bin 500 pilot,  80 bin paraşütçü, 15 bin planörcü, 3 bin yamaç paraşütçü yetiştirmiş ve 100 bin gencimize model uçak eğitimi vermiştir. Ayrıca kurulan üniversite ile tüm öğrencilere başarılı bir öğrenimle meslek sahibi edinmeleri sağlanmaktadır. THK’nın 2 bin 310 orman yangınına müdahale etmiş ve hava ambulans uçaklarıyla yüzlerce organ nakli yapmış hastalara şifa olmuştur. Kurumu güçlendirmek, yaşatmak görevlerimizden öte yurttaşlık borcumuzdur. Atamızın bizlere mirası THK'a Türkiye Cumhuriyeti ile sonsuza dek yaşayacaktır.”