Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’nün düzenlediği, yangın söndürme tatbikatında, ateş savaşçıları alevlere en kısa sürede müdahale etmek için kıyasıya yarıştı.
Yangın sezonuna hazırlık ve personelin motivasyonunu arttırmak amacıyla Çetibeli Mahallesi’ndeki boş arazide gerçekleştirilen yarışmaya 10 arasöz ve 5 ilk müdahale ekibi katıldı.
Tatbikat öncesi Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Makine İkmal Şube Müdürlüğü Makine Mühendisi Bilal Soydan ve Yangınla Mücadele Şube Müdürlüğü Orman Mühendisi İsmail Durak tarafından orman işçilerine bilgi verildi.Orman işçileri kendilerine yapılan bilgilendirmenin ardından tatbikata başladı. İlk olarak arazöz hortum bağlama işlemi gerçekleştirildi. işçilerin yangın söndürme mücadeleleriyle devam eden yarışmayı Değirmenyanı Orman Şefliğinden A111 ve Çetibeli Orman Şefliğinden A115 ekipleri kazandı.
Tatbikatın sonunda Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, yazın gelmesiyle yangın mevsiminin de başladığını ifade etti. Yangınlara en kısa sürede müdahale ile ekip ve ekipmanların durumunu görmek amacıyla tatbikatlar yaptıklarını vurgulayan Zeybek, işlerinde pratikliğin önemli olduğunu dile getirdi. Benzeri yarışmalar sayesinde ekiplerin becerilerini geliştirdiklerine dikkati çeken Zeybek, önceki yarışmalarda 4 dakika olan müdahale süresini 3 dakika 20 saniyeye kadar indiren ekipleri kutladı.