AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık Türkiye ve Malatya gündemini değerlendirdi.
Mazbatasın adliyede altıkta sonra basın mensuplarını sorularını cevaplayan Çalık vefat eden Süleyman Demirel’e de Allah’tan rahmet dilediğini söyledi. Çalık, “9. Cumhurbaşkanımız, 91 yaşında hakkın rahmetine kavuştu. Başta darbeler olmak üzere çok fazla şeye tanıklık etti. Allah rahmet eylesin” şeklinde konuştu.
Çalık, "7 Haziran 2015 seçimleri Türkiye için çok önemli bir tarih. Millet iradesinin sandıkta yaşandığı gündür. Millet AK Parti’yi Türkiye’de birinci parti yaptı. Şu ana kadar yapılan tüm seçimlerde biz birinci parti olarak çıktık. Dolayısıyla bu ülkenin birinci partisi ak partidir. Sayın başbakanımız ve genel başkanımızla 8 Haziran’dan itibaren bütün vekiller, yerel yöneticiler olarak bu ülkenin sesi kulağı olan vatandaşlarımıza da anketler yaparak ne istediğine dair geniş bir yelpazede istişare ediyoruz. Bütün kapılar açık ve koalisyon yapılacak zemin de, bunun dışında erken seçime gidilecek zemin de dahil olmak üzere açık. Biz milletin menfaatinin olduğu yerde, milletimizin kazanacağı yerde AK Parti’nin kaybetmesine razıyız. Milletimiz AK Parti’ye sen birinci partisin ve milletin iradesine bir kez daha sahipsin ve hükümet olarak ta görev alman gerekir mesajını verdi. Koalisyon görüşmelerimizi yapıyoruz. Şu an parti içi ve milletle görüşmelerimiz devam ediyor. Süreç devem edecek inşallah dedi. Muhammed Mursi mısır ilk seçilen cumhurbaşkanı ve yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı seçildi orta doğuda başlayan Arap baharı dahil olmak üzere tüm orta doğuya yayıldı maalesef çok büyük acılar yaşandı mısıra demokrasi getiriyoruz diyen dünya devletleri maalesef Mursi’nin idam kararına sesiz kalıyorlar birleşmiş milletler bugüne kadar mazlumların mağdurların yanında beyan eden açıklamaları ne Suriye için bir ses çıkardılar ne Muhammed Mursi için bir ses verdiler. Biz madurun mazlumun hep yanındaydık biz burada kesenlikle Mursi’nin idam edilmesine karşıyız ve sonuna kadarda karşısındayız.
Kuzey Çevre Yolu ile ilgili konuşan Çalık, “7 Haziran seçimleri öncesinde Kuzey Çevre Yolu ile ilgili başbakanımıza, milletvekili arkadaşlarımızla beraber yaptığımız görüşmede, Kuzey Çevre Yolu’nun ihale süreci başlamış, devam ediyordu. Son bir haftada bir değişiklik yapılmışsa bu konuda haberim yok. Bu gün bu konuyla ilgili görüşmeler yapacağım. Kuzey çevre yolu her halükarda Malatya için gerekli ve mutlaka Malatya’ya kazandırılacak. Bunun yanında Güney Çevre Yolu’nu da kazandırmamız lazım. İhale ötelenmiş olabilir.Ama iptal edilme ya da ortadan kaldırılma imkanı ve ihtimali yok. Çevre Yolu Malatya’ya kazandırılacak. Kimsenin endişesi olmasın” dedi