Ali LEYLAK- Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Celalettin Güvenç, kentte düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılışında yaptığı konuşmada; 'GAP'ta nelerin değiştiğini rakamlarıyla anlatmak isterdim ama sizleri sıkmak istemiyorum. Pavyonların gezilmesi lazım. Allah yardımcımız olsun diyorum" sözü davetliler arasında şaşkınlığa yol açtı. Güvenç'in herkesi şaşırtan 'pavyon' kelimesini TDK'daki karşılığı gibi 'Bir fuarda ürünleri bağımsız sergilenme yeri’ anlamında kullandığı ortaya çıktı.
Şanlıurfa'da ikinci kez düzenlenen ve 130 firmanın katıldığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı törenle açıldı. Sıra gecesi ekibinin yöresel türküler seslendirdiği ve çiğ köfte ikramı yapılan fuarın açılışı nedeniyle düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 130 firmanın stant açtığı fuarın açılış konuşmasını yapan Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa'nın Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinin başında geldiğini ifade etti.
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen ise tarım arazilerinin giderek betonlaştığını belirterek, arazilerin korunması gerektiğine işaret etti.
Törende konuşmak için kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise fuar alanının yetersizliğinden şikayet etti ve kente daha modern bir fuar alanı yapılması için çalışacaklarını kaydetti. Fuara ilginin ve alanın yetersizliğinin kentin potansiyelinin yüksekliğine de gösterge olduğunu vurgulayan Güvenç şöyle konuştu:
"Sizi sıkmayacağımı bilsem 2002’den 2014’e kadar GAP bölgesindeki illerde neler değişti, neler yapıldı rakamlara dayanarak anlatmak isterdim. Hamdolsun hepsinin kaydı var. Ben bu kadar hazirunu sıkmak istemiyorum. Pavyonların gezilmesi lazım. Allah yardımcımız olsun diyorum. Bu fuarın herkese hayırlı olmasını diliyorum."
Güvenç'in konuşmasının son bölümünde kullandığı 'pavyon' kelimesi törene katılanlar arasında şaşkınlığa yol açtı. Güvenç'in 'pavyon' sözü ile ne demek istediği ise kısa süre içerisinde yanındaki belediye görevlileri tarafından merak edenlere anlatıldı. Görevliler sarf edilen 'pavyon' sözcüğünün Türk Dil Kurumu'nda ‘Bir fuarda ürünleri bağımsız sergilenme yeri’ olduğunu ve Güvenç'in de bunun için kullandığını ifade etti.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından 4 gün ziyaret edilebilecek olan fuarın açılış kurdelesi kesildi ve stantlar dolaşıldı.

FOTOĞRAFLI