Yurt dışında yaşayan seçmenler, milletvekili seçimleri için Karayolu Gümrük Kapıları’nda kurulan sandıklarda oy vermeye başladı. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapan gurbetçiler, 50 yıl sonra ilk kez oy kullanmanın heyecanını yaşadı.
Yurt dışında yaşayan seçmenlerin 8 Mayıs-7 Haziran 2015 tarihleri arasında milletvekili seçimlerinde oy kullanabilmeleri için kara sınır kapılarında sandıklar kuruldu. Yüksek Seçim Kurulu görevlilerince Kapıkule Sınır Kapısı’nda geliş ve gidiş peronlarına kurulan sandıklarda gurbetçiler oylarını kullanmaya başladı.
50 YIL SONRA OY KULLANMANIN HEYECANINI YAŞADILAR
Avrupa ülkelerinde yaşamlarını sürdüren gurbetçiler, yıllar sonra ilk kez oy kullanmanın heyecanını yaşadı. Almanya’dan tatil için Bursa’ya gelen Yılmaz ailesi, "Türkiye’miz için hayırlısı olsun. Hangisi hayırlısı ise o kazansın. Biz de ilk sefer oy kullanıyoruz. Ben 70 yaşındayım, eşim de 65 yaşında, ilk kez oy kullandık" dedi.
Viyana’dan memleketi Konya’ya gelen 65 yaşındaki Bekir Buldu da, "Ben açık adamım. Konyalı’yım. Oyumu AK Parti’ye verdim. Hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı.
OY VERME İŞLEMLERİ 7 HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK
Sınır kapısının giriş ve çıkışlarına seçmenleri yönlendirmek için ‘Gümrük tescil işlemlerinden sonra aracınızı sol tarafa park ederek oyunuzu kullanabilirsiniz’, ‘Oy kullanma yeri’ yazılı afiş ve pankartlar asıldı. Yüksek Seçim Kurulu’nca Kapıkule Sınır Kapısı dışında Pazarkule, İpsala ve Hamzabeyli Sınır Kapıları’nda da yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin seçim döneminde Türkiye’de bulunuyorlarsa 8 Mayıs-7 Haziran tarihlerinde oy kullanabilmeleri için gerekli hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.