Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, 10 Ocak Basın çalışanları günü dolayısıyla bur kutlama mesajı yayınladı.
Gözütok, mesajında şunları kaydetti; “Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, görsel medyacılık,sesli yayıncılık insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Her şartta ve her koşulda görevleri peşinde olan gazeteciler, doğal olarak, her türlü tehdit ve yıpranmaya da açık olmaktadır.
O nedenle gazetecilerin ve yayıncıların ekonomik ve sosyal imkanları hususu önem arz etmektedir. Gazetecilerin çalışma şartlarının tüm Türkiye`de daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması, kuşkusuz medyamıza güç kazandıracaktır. Türk medyası kökten bir değişim geçirmeye muhtaçtır. Bu yapısıyla medya, demokratik bir tartışma ortamı için gerekli hoşgörü zeminini ortadan kaldırmaktadır. Özünde; medya ve siyaset kurumlarının, birbirlerinin görev ve sorumluluk alanına müdahale etmesi doğru değildir. Bu çalışan Gazeteciler Günü`nde herkesi; ülkenin geleceği için sorumluluğa çağırıyoruz. Sorumluluk sadece gazetecilerde, basın meslek örgütlerinde, siyasal iktidarlarda değildir. Sorumluluk toplumun tüm kesimlerindedir. Hiç kimse bu sorumluluktan kaçmamalıdır. Daha özgür bir basın için herkes elinden geleni yapmalıdır. Basınımız ne kadar özgür ve bağımsız olursa, demokrasimizde o derece gelişir.
Bu duygu ve düşüncelerle Gazetecilere ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Günü`nde yazılı ve görsel basınımızın tüm çalışanlarını bir kez daha tebrik ediyor, Gazetesine sahip çıkan, halka doğruları aktaran, tarafsız dürüst basınımızın ve bir çalışanı olarak bütün basın çalışanlarının gününü kutluyorum.”