Tüm özel günlerde anlamlı programlara imza atan Altındağ Belediyesi, yine muhteşem bir Anneler Günü etkinliğine ev sahipliği yaptı. Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlama programında sevgi ve coşku doruğa çıktı.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eşi Saadet Tiryaki’nin ev sahipliği yaptığı kutlama programına, Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcıları, eşleri, Şanlıurfa eski milletvekili ve şair Mehmet Atilla Maraş, Meclis üyeleri ve yüzlerce Altındağlı katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Tiryaki, annelerin değerinin tartışılmaz olduğunu vurgulayarak, annelerin en ağır koşullarda üstelik de hiçbir ücret almadan dünyadaki en ağır mesleği icra ettiklerini vurguladı. En zayıf insanın bile anne olunca daha güçlü olduğunu belirten Tiryaki, “Annesi sağ olanlara hayırlı ve uzun ömürler, ölenlere ise Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Başkan Tiryaki, daha sonra salonda bulunan şair Mehmet Atilla Maraş’ın “Aney” isimli duygu yüklü şiirini okudu. Salondakileri gözyaşlarına boğan şiirin ardından sahneye çıkan Atilla Maraş, şiirin yazılma hikayesini dinleyenlerle paylaştı. Daha sonra Necip Fazıl Kısakürek’in “Dua” isimli şiirini okuyan Maraş da, dinleyenlere duygu dolu dakikalar yaşattı.
Anneler Günü kutlama programında bu yıl da gelenek bozulmadı. Yıllarca aynı yastığa baş koyan, ancak resmi nikâhı olmayan Muhammed-Damla Bek, Hülya-Yunus Dağdeviren ve Ceyhan-Halil Aksoy çiftinin nikahları kıyıldı. Kucaklarında çocuklarıyla birlikte bu güzel anı yaşayan çiftlerin nikahını kıyan Başkan Tiryaki, üç aileye de mutluluklar diledi. Nikâha Başkan Tiryaki’nin eşi Saadet Tiryaki de tanıklık etti.
YILIN ANNESİ LEYLA GERÇEKER’İN MUTLULUK GÖZYAŞLARI
Altındağ’da yılın annesi seçilen Leyla Gerçeker’in hayat hikâyesinin anlatıldığı kısa filmin izlenmesinin ardından down sendromlu olarak dünyaya gelen oğlu Ufuk’la birlikte yaşayan Leyla Gerçeker, gözyaşları ve alkışlarla sahneye geldi. Başkan Tiryaki’nin sahneye çıkarak tebrik ettiği yılın annesi Leyla Gerçeker ve oğlu Ufuk, izleyenleri duygulandırdı. Yılın annesi seçildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Gerçeker, “Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi sayesinde kendime vakit ayırabiliyorum. Hem bu merkezler için hem de beni yılın annesi olarak seçtiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi. Gerçeker, tüm katılımcıların Anneler Günü’nü kutladı.
BAŞKAN TİRYAKİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE
Programda Karacaören Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi Ümran Göl, yaptığı sürprizle Başkan Tiryaki’yi şaşırttı. Başkan Tiryaki ve annesinin birlikte çekilmiş bir fotoğrafını yağlı boya ile tuvale aktaran Göl, Başkan Tiryaki’yi duygulandırdı.
Programda, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezleri arasında yapılan halk oyunları yarışmasında dereceye girenler de ödüllerini aldı. Yarışmanın 1’incisi Mevlana, 2’ncisi Hüseyin Gazi, 3’üncüsü Güneşevler ve 4’üncüsü Aydınlıkevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi sahneye çıkarak kupalarını kucakladı.
Anneler Günü programı, İlkim Eylül İlk ve Güler Eroğlu’nun konseriyle son buldu.