Muş’un Bulanık ilçesindeki Kırkgöze Ortaokulu müzik öğretmeni Duygu Yazgın yönetiminde oluşturulan çocuk korosu, izleyicilerden büyük alkış aldı.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün konferans salonunda yapılan etkinliğe İlçe Kaymakamı Ömer Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ve şube müdürü Veysi Bora, kurum amirleri, öğrenci velileri, idareci ve öğretmenler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, amaçlarının öğrencilerin sosyal aktiviteler içerisinde olmalarını sağlamak olduğunu belirterek, etkinlik için okul idaresine ve koru şefi olan okulun müzik öğretmeni Duygu Yazgın’a, öğretmenlere ve koruda yer alan öğrencilere emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Üzerilerine düşeni yaptıklarını dile getiren Okul Müdürü Bekir Sezer ise, buna benzer etkinliklerin devam edeceğini belirterek, "Öğrencilerimizden koro oluşturduk. Müzik öğretmenlerimiz de gerekli enstrümanları çalarak öğrencilerimize katkı sağladı. Bu gibi sosyal etkinliklerimiz; Kaymakamımız Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün destekleriyle devam edecektir" diye konuştu.
Çocuk korusunun verdiği konserden sonra konuşan Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmada, toplum olarak kadınlara gereken önemi vermediklerini söyledi. Toplumda uygulanan kadın şiddetinin birçok nedeni olduğunu belirten Şahin, “Şiddetin önüne geçmek için anne babalara çok iş düşüyor. Çünkü sağlıklı bireylerin yetişmesinde anne ve babanın çok önemli rolü vardır. Anne ve babasından şiddet gören bir çocuk büyüdüğünde başkasına aynı şiddeti uygulayacaktır. Biz her şeyi kendimize göre değiştireceğimize ilk önce kendimizi değiştirelim. Lütfen toplum olarak kadınlarımıza sahip çıkalım. Onlara gereken önemi verelim. Bizi bir yere taşıyan, düzelten, kariyer sahibi yapan kadındır. Eşinize kendisini sevdiğini söyleyin. Bundan çekinmeyin. Buradan kadına şiddete hayır diyorum” dedi.
Koruda yer alan Kırkgöze Ortaokulu öğrencilerini medeni cesaretlerinden dolayı kutladıklarını belirten Şahin, “Özelikle bu kadar güzel bir koruyu bir araya getiren öğretmenlerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve çalışanlarına, korudaki öğrencilerimize bize böyle farklı bir gün yaşattıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
18 şarkının yer aldığı gösterinin ilk bölümünde Türk sanat müziğine, ikinci bölümünde ise Türk halk müziğine yer verildi. Büyük beğeni toplayan etkinlik; öğrenci ve veliler için düzenlenen yemekle son buldu.