Ocaklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ‘kültür elçilerini öğrencilerle buluşturma projesi’ kapsamında, Çarşamba Sohbetleri etkinliğinde Şair Mehmet Türkan öğrencilerle bir araya geldi.
Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşide Şair Mehmet Türkan, Türk Edebiyatının tarihsel gelişimi üzerine öğrencilere bilgi vererek, kendi şiirlerinin yanı sıra edebiyatımızın tanınmış şairlerinin şiirlerinden de örnekler sundu. Söyleşide yaşam hikâyesinden kesitler sunan Şair Mehmet Türkan, insanların yaşamları boyunca bazı önemli kişilerin rol oynadığını, sanatçıların, siyasetçilerin, önemli bilim adamlarının arkasında onları teşvik eden hep birilerinin olduğunu ifade ederek, “Burada sizlerle buluşmamı sağlayan Mustafa Selçuk Uğur öğretmeniniz aynı zamanda Gaziantep’in hatta ülkemizin önemli şairlerinden birisi. Kendine özgü, farklı bir üslubuyla yazdığı şiirlerle gönlümüzde önemli bir yere sahip. Umuyorum ki; Şair Selçuk Uğur’un ebedi yönü belleklerinizde farklı bir bakış açısı yaratacak. Bu bağlamda sizleri çok şanslı görüyorum” şeklinde konuştu.
Öğrencilerle bir arada bulunmaktan her zaman heyecan duyduğunu ifade eden Şair Türkan, okulun yürüttüğü bu projenin gelecek nesillere kültürün aktarılması adına önemli bir görev olduğu belirterek, bu tür kültürel faaliyetler içerisinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
İlim ve Edebiyat Eserleri Sahibi Meslek Birliği Üyesi olduğunu söyleyen Şair Mehmet Türkan bu çatı altında mesleki eğitim çalışmaları yapıldığını belirterek, yazarlık okulu çalışmalarında kendisinin de tıpkı sizler gibi Mustafa Selçuk Uğur’un öğrencisi olduğunu söyledi. Öğrencilerle birlikte şiir okuyan Şair Mehmet Türkan, gençlerin edebiyata olan ilgisi karşısında oldukça duygulandığını söyledi.