Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir İl Genç Girişimciler Kurulu üyelerine çeşitli önerilerde bulundu. Sabancı, "Bazı girişimler için zamana ihtiyaç var ama zamanı geldiğinde de onu birileri kapmış oluyor" dedi.
İzmir’de çalışmalarını Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) koordinatörlüğünde sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir İl Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile düzenlenen toplantıda buluştu. Genç girişimcilerle tanışan Ali Sabancı, çalıştıkları şirketler ve yaptıkları girişimler hakkında da bilgi aldı.
Sabancı, gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunarak, çok ortaklıkla yapılacak projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ali Sabancı, "Birbirleriyle sık görüşen bir grup, genç girişimcinin kurduğu şirket. Kulağa gerçekten hoş geliyor; ancak işin içine para girince diğer hissedarlara hesap vermek zorundasınız. Herkesin eşit hissedar olduğu çok karar vericili şirketlere dikkat edin. Çok kafadan ses çıkınca iş sarmala gidiyor. Karar verici çok olunca yönetim kurulları şirket toplantısı değil taraftar toplantısı gibi olur” dedi.
"GİRİŞİMCİLİK İNSANIN İÇİNDE OLACAK"
TOBB Genç Girişimciler Kurulu’nun yola çıkış amaçları arasında farkındalık oluşturma ve rol model sayısını artırmanın da bulunduğunu hatırlatan Ali Sabancı, "Girişimcilik insanın içinde olacak. Şirket nasıl kurulur dokümanı hazırladığınız birinden fazla bir şey beklememek lazım. Sizlerin de örnek olmanız, örnek yaratmanız lazım. Rol model olma ihtimaliniz var. Mentor havuzu oluşturarak teknoparklardaki girişimcilere de destek verebilirsiniz. Dünyaya aile şirketlerini kuranların omuzlarından bakıyoruz. Onlara saygımız sonsuz ama şirketleri daha iyi yönetirsek geleceğe daha iyi şeyler bırakırız" şeklinde konuştu.
TOBB İzmir İl Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Selim Kacar da, toplantıda şöyle konuştu:
"Girişimcilik başkenti İzmir hedefimize yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla geleceğe yatırım yapıyoruz. Cevheri bulma yolundayız. Herkesin bir fikri var ama nasıl ilerleyeceğini bilmiyor. Biz bu kıvılcımı yakabilecek yeriz."