Şanlıurfa’da devlet ve özel hastanede Türk ve Suriyeli 2 bebek aynı dakikada dünyaya geldi.
Şanlıurfa’da özel bir hastanede Yusuf-Songül Badıllı çifti, gece saat 00.02’de dünyaya gelen çocuklarına Muhammet Mahir ismi verildi. Çiftinin 4’üncü çocuğu olan Muhammet Mahir, 2 kilo 600 gram ağırlığında gözlerini dünyaya açtı. Bebeğin ailesi ve hastane personeli, bebeğinin yeni yılın ilk dakikalarında doğması nedeniyle sevinç yaşadıklarını ifade etti.
Gece 00.02’de de Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bulunan Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğumevi’nde ise Suriyeli Zeynep-Muhammet Salih çiftinin çocukları dünyaya geldi. Yılbaşında hastaneyi ziyaret eden Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Anne Zenyep Salih’i kutlayarak, bebeğe çeyrek altın taktı Anne Salih’e bebeğe ’İbrahim Halil’ isminin verilmesini öneren Başkan Demirkol, teklifin kabul etmesi üzerine ise 3 kilo 200 gram olarak dünyaya gelen erkek bebeği kucağına alarak kulağına ezan okudu. İbrahim Halil ismini bebeğe telkin eden Başkan Demirkol, bebek için ’hoş geldin bebek’ kampanyası kapsamında hediye seti verdi.
Bebeğin sevincini yaşayan anne Salih, eşinin savaşta ölmesi nedeniyle buruk sevinç yaşadığını ifade etti. Öte yandan bebeğin babası Muhammet Salih 6 ay önce kaçmayı başardığı Halep’ten ailesini Şanlıurfa’ya yerleştirdiği ve tekrar döndüğü Suriye’de 3 ay önce yaşamını yitirdiği öğrenildi.
Hastane personelin de yeni yılını kutlayan Demirkol, yeni yılda savaşın sona ermesini ve mültecilerin vatanlarına geri dönmesi temennisinde bulundu.