ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesindeki yatılı Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında İspanya'ya giden gruptaki 1 öğretmen ve 2 öğrenci, Malaga kentindeki tatil beldesi Marbella'da denizde boğularak yaşamını yitirdi.
Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden 10 öğrenci ve 2 öğretmen AB'nin engelli bireylere dönük istihdam edilebilir mesleki becerileri kazandırma projesi kapsamında 4 Nisan tarihinde İspanya'ya gitti. 18 Nisan'da Türkiye'ye dönecek olan grup Malaga kentindeki tatil beldesi Marbella'da denize girdi. Öğrencilerden Gaziantepli olan ve İzmir'de yaşayan Şakir Çelik (19) ve Balıkesirli Serdar Fidan (18) ile Bilgisayar Öğretmeni Ümit Nalbant (30), dalgalar nedeniyle boğularak can verdi. Boğulma tehlikesi geçiren Manisalı Hurşit Özbay (17) isimli öğrenci ise cankurtaranlar tarafından son anda kurtarıldığı bilgisine ulaşıldı. Yaşamını yitiren Bilgisayar Öğretmeni Ümit Nalbant'ın Kırklarelili ve nişanlı olduğu, bu yaz ise düğün yapmaya hazırlandığı öğrenildi.
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, olayın duyulmasının ardından Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne giderek, ilgililerden bilgi aldı. Bu arada, Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden 2 öğretmenin yarın (Salı) sabah İspanya'ya giderek cenazeleri almaları için görevlendirildiği öğrenildi.