Mehmet AKTARAN / İstanbul,() BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, partisinin Arnavutköy ilçesinde düzenlediği mitingde konuştu. Davutoğlu, "Baktılar ki, 'Öldü, bitti' denilen Anadolu, hasta adam diye anılan 2002'de Türkiye ayağa kalkıyor, şimdi durdurmak istiyorlar" dedi.



Başbakan, "Filistin'de kardeşlerimiz Mescidi Aksa'da bu tekbir için ayağa kalktığında arkalarında biz vardık. Hiç baş eğildik mi? Hakkımızda neler yazıldı, nereler çizildi. Davos'ta 'One minute' diyen Cumhurbaşkanımız başı dimdik durduğunda neler söylendi, biz hiç boyun eğildik mi? Biz sizin emanetinize ihanet ettik mi? Gezi provokasyonları oldu zannettiler ki biz çekilir, bizim yolumuzda bir tereddüt olur. Hiç tereddüt ettik mi? Bize kapatma davası açtılar, hiç başımızı öne eğdik mi?" diye konuştu.

"BİZE BU KUMPASLAR TESİR ETTİ Mİ?"

Davutoğlu, kendilerine 17-25 Aralık kumpaslarının kurulduğunu belirterek, "Bize bu kumpaslar tesir etti mi?" dedi. Başbakan, şöyle devam etti:



"Biz bunlara boyun eğildik mi? Şimdi 7 Haziran'a gidiyoruz. Bir tarafta 13 yıldır millete, aşkla, sevdayla hizmet etmiş AK kadrolar var. Diğer tarafta da tek başına hiçbir iddiası olmayan ama arkadaki lobiler, Paralelciler tarafından bir araya getirilip, koalisyon rüyası kuran 3 parti var. Ben sordum 'Birinci parti olmazsanız istifa edecek misiniz?' diye. Kılıçdaroğlu'nun sesi çıkamadı. Çünkü biliyor, birinci parti olamaz. Bahçeli, 'Oyum düşmez ise istifa etmem' dedi. O da biliyor, birinci parti olamaz. Demirtaş, 'Barajı aşmazsam suç da bende olursa o zaman' dedi. Bunların iktidar davası olmadığına göre, davaları ne? Davaları AK Parti'yi durdurmak. Yükselen Türkiye'yi durdurmak. Durdurabilirler mi? AK Parti'nin yürüyüşünü durdurabilirler mi? Durduramazlar. Allah şahit. Biz millete söz vermişiz, tarihe söz vermişiz, Allah'a söz vermişiz. Bu can, bu bedendeyken, bu nefesi alıp verirken, bir an dahi tereddüt etmedik, etmeyeceğiz."



Davutoğlu, Türkiye'yi engellemeye çalışanların, bir devin yürüyüşünü durdurmak istediklerini savunarak, "Baktılar ki öldü, bitti denilen Anadolu, hasta adam diye anılan 2002'de Türkiye ayağa kalkıyor. Şimdi durdurmak istiyorlar. Bizi durdurabilirler mi? Siz arkamızdayken yürüyüşümüzü engelleyebilirler mi? O zaman sıkı duracaksınız. Saflarımızla, omuz omuza, göğüs göğüse 7 Haziran'a gidiyoruz"

diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)