İzmir’in Bayraklı ilçesinde, belediye tarafından açılan keçe tasarım kursuna katılan ve sertifika almaya hak kazanan 15 kadın kursiyer, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’la bir araya geldi.
Bayraklı Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şubesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği keçe sergisi Mansuroğlu semt merkezinde açıldı. Keçe sergisinin açılışına Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şube Başkanı Nihal Bulmamış, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Sentetik keçe ve hakiki koyun yününden yapılan yüzlerce eserin bulunduğu sergiyi gezen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, birbirinden güzel ürünleri yakından inceledi.
60 ile 65 yaş arası 15 kadının katıldığı ve 4 ay süren kurs sonunda görücüye çıkan sergide kol çantası, bereket kuşları, oda takımları, peçetelikler, ekmek sepetleri, iğneli keçe teknikleri ile yapılan tablolar, bebek odası süsleri, kapı süsleri ve nazarlıklar yer aldı.
Gönüllü eğitmen Ayşe Berrin Şahanalan’dan kursla ilgili bilgi alan Başkan Karabağ, “Kadınlarımızın bu tür ürünler ortaya çıkarttığını görmek son derece mutluluk verici, gençler içinde örnek bir çalışma olmuş” dedi. Sergiyi gezdikten sonra kursiyerlerle bir süre sohbet eden Başkan Karabağ, “Öncelikle geleneksel keçe sanatını yaşatan sizlere teşekkür ediyorum. Bu eserlerin sürekli yaşatılması ve kadınlarımıza ekonomik anlamda geri dönüş sağlanması için kurulan kooperatif aracılığı ile bu tür çalışmaları hızlandıracağız. Geçmişten geleceğe sanat eserlerini bizlere unutturmayan ve farklı sanat eserlerini yaşatan sizlerin her zaman yanındayız. Semt evleri, kültür merkezleri sizin eviniz buraları yapacağınız etkinlikler, kurslar için kullanabilirsiniz” dedi.