Erzurum’da halk otobüsünün altında kalarak hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Mukaddes Yasan’ın arkadaşları, kaza yerine ve okulda oturduğu sırasına karanfiller bıraktı.
Erzurum’da önceki gün meydana gelen trafik kazasında halk otobüsünün altında kalarak olay yerinde hayatını kaybeden Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü birinci sınıf öğrencisi Mukaddes Yasan’ın ölümü üniversiteyi hüzne boğdu. Trafik kazasında arkadaşlarını kaybeden üniversite öğrencileri, olay yerine karanfil bırakarak kazayı protesto ettiler.
Daha sonra Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan üniversite öğrencileri, “Trafik canavarı olmayın” “Kornalar çalmasın Mukaddes uyuyor” yazılı pankartlarla kazanın olduğu yerden İletişim Fakültesi’ne kadar sessizce yürüdü.
Yürüyüş sonrası açıklama yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, bu olayın çözümlenmesi için çalışacaklarını söyledi. Yavuz, “Üzüntümüz büyük. Özellikle ailesinin acısını gördük ve bununla beraber hüzünlendik. Ölüm Allah’ın emri ama genç insanın ani ölümü ve birde böyle trafik teröründe elim bir şekilde ölmesi daha da acı. Biz inşallah bundan sonra Mukaddesler ölmesin diye elimizden geleni yapacağız. Biz İletişim Fakültesi’yiz. Elimizde bir güç var. Bu gücü inşallah bu sorunlar yaşanmasın insanlar ölmesin diye kullanacağız” dedi.
Konuşmanın ardından arkadaşları, Mukaddes’in okulda oturduğu sırasına karanfil bırakarak gözyaşlarına boğuldu. Mukaddesin sıra arkadaşı ise bir daha Mukaddesle aynı sırada oturamayacağını söyleyerek ağladı. Adeta bir matem havasının oluştuğu sınıfta arkadaşları, Mukaddesin sırasına karanfil bırakarak sessizce sıralarına oturdular.