AK Parti, milletvekili adaylık sürecinde sivil toplum kuruluşlarından da fikir alacak. İl teşkilatı, temayül ile Konya’daki tüm STK’lara “Kimi milletvekili adayı olarak görmek istiyorsunuz?” diye soracak.
7 Haziran’da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine yönelik aday belirleme tespit çalışmalarına devam eden AK Parti Konya İl Teşkilatı, sivil toplum kuruluşlarına yönelik bir temayül yoklaması gerçekleştirecek. AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Yusuf Uçar, Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da 23 Mart Pazartesi günü tüm sendika, dernek, vakıf ve meslek oda ile kuruluşlarının yönetim kurulu üyelerine dönük bir temayül yoklaması yapılacağını açıklayarak, temayülde STK’ların kimi milletvekili görmek istedikleri yönünde oylarını özgürce kullanacağı bir uygulama yapılacağını söyledi. Böylelikle AK Parti’nin milletvekili aday belirleme sürecindeki farkını da ortaya koyacağının altını çizen Uçar, temayülün ayrıntıları ile ilgili şu bilgileri verdi: “Dernek, vakıf, sendika, meslek kuruluşlarının yönetim kurulu asıl üyeleri temayüle çağrılacak. İsim listeleri valilik dernekler masasından alınacak. Temayül için Pazartesi günü sandık kurulacak. Oy verme işlemi, 10.00 ile 17.00 arasında yapılacak. Oylar mühürlenip, teşkilat temayülü gibi genel merkezimiz temsilcilerine teslim edilecek. Sonuçlar açıklanmayacak. STK’lar temayülde AK Parti milletvekili aday adayları ile sınırlı kalmayarak isterlerse arzu ettiği isimlere de oy kullanabilecek. Oy pusulasında kesinlikle oy sahibi ismi sorulmayacak, aday olması istenen en fazla 6 ismin yazılması istenecek” dedi.
Uçar, STK’lara çağrıda bulunarak tercihlerinin ciddiye alınacağı, milletvekili adaylarının belirlenmesinde önemli bir kriter olacak bu uygulamaya sahip çıkacaklarına inandığını belirterek, “Böylelikle AK Parti Konya’da sadece kendi parti dinamiklerinin değil; STK’ların da tercihlerini öğrenerek kendine bir yol haritası belirleyecek, milletvekili adaylarını geniş bir taban mutabakatı ile seçmiş olacak” diye konuştu.
23 Mart Pazartesi günü Konya Ticaret Odası’nda saat 10’00’da başlayacak olan yoklama, saat 17.00’ye kadar devam edecek.