Siirt’te yapılan tüm şikayetlere rağmen ilgili kurumların önlem almaması sonucu Teknik Elemanlar Sitesi yanına dökülen inşaat harfiyatları, site sakinlerinin tepkisine neden oluyor.
Siirt Belediyesi’ni sorumsuzlukla suçlayan site sakinlerinden Rıdvan Batur, yaklaşık 3 yıldır her gün bu alana dökülen inşaat artıklarının site alanını çöplüğe çevirdiğini söyledi. Batur, "Site sakinleri olarak defalarca Siirt Belediyesi başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne site sakinlerinin sorunlarını ilettik. Belediye, inşaatlardan toplanan enkazları site yakınındaki çevre yolu üzerine döken sorumsuzlar hakkında cezai müeyyide uyguladı. Ancak, buna rağmen sorun çözülmedi. Şehir merkezinin dışında enkaz dökme alanı tespit edilip, inşaat firmaları bu alanlara yönlendirilmediği sürece inşaat firmaları şehir merkezinin göbeğinde enkaz dökmeye devam edecektir" dedi.
Karayolları 94’üncü Şube Şefi Sabahattin Direk, kurum olarak daha önce Teknik Elemanlar Sitesi alanına inşaat enkazı dökenler hakkında yasal işlem yapılmasına rağmen firmaların bu uyarıları dikkate almadığını söyledi. Direk, kent dışında enkaz alanının tespit edilmesiyle sorunun çözüleceğini söyledi.
Siirt Belediyesi ise konu ile ilgili olarak daha önce yapılan uyarılara aldırış etmeyen firma yetkililerine birkaç kez cezai müeyyide uygulandığını, enkaz dökme alanı tespit çalışmalarının sürdüğünü, yapılacak enkaz dökme alanı ile bu firmaların söz konusu noktaya yönlendirilmesiyle sorunun çözüleceğini bildirdi.
Gündüz saatlerinde çok sayıda ağır tonajlı araçların gürültüsü ile site yakınına dökülen enkazlar, hem çevre hem de görüntü kirliliğine neden oluyor.