BOLU (AA) - Uluslararası Vuslat Derneği tarafından düzenlenecek "Ufuktaki Yeni Türkiye Sempozyumu" hazırlıklarının sürdüğü bildirildi.

Uluslararası Vuslat Derneği Başkanı Hamza Cebeci, bir otelde düzenlenen değerlendirme toplantısında, platform olarak bu yıl üçüncü kez Abant'ta sempozyum düzenleyeceklerini söyledi. 

Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu konuları belirleyip, akademisyenler, siyasiler, iş adamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini bir araya getirdiklerini dile getiren Cebeci, "Mayıs ayındaki sempozyuma Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden katılımcılarımız olacak. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve Prof. Dr. Yasin Aktay sempozyuma katılıp görüşlerini bildirecekler" diye konuştu.

Cebeci, sempozyum ve konuşma başlıklarını belirlerken yaklaşık bir senedir üzerinde tartıştıklarını vurgulayarak, toplumda ve ülkede ihtiyaç duyulan ne ise o konuya yoğunlaştıklarını dile getirdi.

Bu yılki konu başlığını "Ufuktaki Yeni Türkiye" olarak belirlediklerini anlatan Cebeci, "Gerçekleştirilecek bu sempozyumla ileri demokrasilerdeki yönetim biçimlerini ve bunların Türkiye açısından değerlendirilmesini ele alacağız. Yeni Türkiye'yi kurarken, bu sempozyumdan çıkacak sonuçların buna katkı sağlamasını umuyoruz" dedi.

Toplantıya, Bolu Valisi Aydın Baruş,  Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan'ın yanı sıra derneğin yönetim ve denetim kurulu üyeleri katıldı.