PTT 1. Lig’de mücadele eden Elazığspor, iç transferde 7 futbolcusu ve teknik direktör Bayram Bektaş ile yeni sezon için anlaşmaya vararak imza attırdı.
Elazığspor kulüp tesislerinde başkan Selçuk Öztürk basın toplantısı düzenleyerek yeni sezon çalışmaları ve iç transferle ilgili bilgi verdi. Gelecek sezonun kadrosunu şimdiden oluşturmaya başladıklarını belirten başkan Öztürk, "Malumunuz üzerine ligin bitimine 2 maç kaldı. Takımımızı zaman geçmeden oluşturma adına sözleşmeleri imzalayacağız. Değerli hocamızla 1 yıl daha sözleşme imzaladık. Hocamızla her konuda anlaşmaya vardık. Gönül ister ki Bayram hocamızla birlikte olalım, muhakkak ki o da istiyordur. Takımımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Futbolcularla ilgili bilgi de veren Öztürk, "Bildiğiniz üzere David Deniz kardeşimizle 2016’ya kadar sözleşmemiz vardı, 2017’ye uzattık. Buradaki amacımız da 2 yıllık planlama yapmak. Oluşturacağımız kadroyla 2 yıl boyunca Süper Lig’i zorlayacağız. Hakan Bilgiç’in sözleşmesi 2016’da bitiyordu, 2017’ye uzattık. Zenkovich’in opsiyonu var 2016’ya kadar. Hocamızla konuşup değerlendireceğiz. Hamidou Traore’nin 2018 yılına kadar sözleşmesi var. Serdar Özbayraktar kardeşimiz, kaptanımızın sözleşmesini karşılıklı anlaşarak 2017 yılına kadar uzattık. Zeki Korkmaz’ın 2016’ya kadar, Ömer Yıldız’ın 2018’e kadar, Noyan Öz’ün 2017, M. Ali Doğan 2017, Mücahit Atalay kardeşimizin 2016’ydı onu da 1 yıl uzatarak 2017 yaptık. Kemal Tokak’la henüz görüşemedik. Onunda sözleşmesini uzatmak istiyoruz. Taner Yalçın kardeşimizin 2016, o da ailesiyle görüşecek uzatmak için ve kararını bildirecek. Murat Kayalı’nın bu sezon bitiyordu, 1 yıl uzattık. Onur Güney’in bitiyor bu sezon, onu da 1 yıl uzattık. Enis Kahraman’ın sözleşmesi bitti. Hocamızın raporuna göre karar vereceğiz. İzzet Yıldırım’ın bu sezon bitiyor, o da düşünmek için süre istedi, 1 hafta içinde kararını bildirecek. Berk Yıldız’ın ailesiyle görüştük. 1 yıl daha kiralık oynaması konusunda anlaştık, tabi Galatasaray kulübüne bağlı. Murat Sözgelmez’le 1 yıl daha uzattık. Ümit Karaal ve Oğuz Aksoy’u 1 sezon daha kiralamak için Beşiktaş’la görüşeceğiz" şeklinde konuştu.
Ellerini çabuk tuttuklarını vurgulayan Öztürk şöyle devam etti;
”Takımımızın yüzde 85’ini korumuş durumdayız. Şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Elimizi çabuk tuttuk ve sezon bitmeden anlaşmaya vardık. İnşallah gerekli yerlere, gerekli takviyeleri yaparak, lige başarı hedefiyle başlayacağız. Hedefimiz Süper Lig. 2 yıllık planlamayla bu işi başaracağımızı düşünüyoruz. Taraftarımız bizlere sahip çıksın. Sayın valimiz, belediye başkanımız, milletvekili adaylarımız, STK’lar bizlere destek veriyor. İnşallah güzel bir kadro kuracağız. Yaşanan olumsuzluklara rağmen, takımımızı ligde tuttuk."
ŞAMPİYONLUĞA ULAŞMAK İÇİN KADROYU KURMAYA ÇALIŞIYORUZ
Şampiyonluğa ulaşacak kadroyu kurmak için çabalayacaklarını anlatan Elazığspor Teknik Direktörü Bayram Bektaş ise, "Birlik olunursa, takım bir yerlere gelir. Ben başkanıma, yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bir yıl daha beni bu göreve layık gördükleri için. İlk günde söylemiştim zaten hedefi olan bir takıma geldim diye. Başkanım zaten gerekenleri söyledi, futbolcu kardeşlerimizle devam etme kararı aldık birlikte. Tabi ki kiralık futbolcularımızla da devam etmek için görüşeceğiz. Gidecek olan, gelecek olan futbolcularımız olacak. Şehirde birlik beraberlik olursa, bu takım bir yerlere gelir. En sağlıklı şekilde şampiyonluğa ulaşacak kadroyu kurmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu başarıp, sağlıklı bir şekilde kampımızı yaparız. Sözleşme imzalayan futbolcu kardeşlerimin, iyi bir sezon geçirmesini temenni ediyorum. İnşallah onlarda iyi bir sezon geçirirler. Elazığspor’un keyif veren bir takım olmasını istiyorum. Futbolcusuyla, camiasıyla, taraftarıyla örnek bir takım olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Toplantının ardından Teknik Direktör Bayram Bektaş ile futbolcular, Serdar Özbayraktar, Onur Güney, Murat Sözgelmez, Murat Kayalı, David Deniz Kılınç, Hakan Bilgiç ve Mücahit Atalay yeni sözleşmeyi imzaladı.