Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, vatandaşların yaz aylarında sağlıklı bir şekilde denizi ve sahili kullanabilmesi için kum temizleme çalışması başlattı.
Yaz aylarında yüz binlerce vatandaşı ilçede ağırlayan Büyükçekmece Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte harekete geçti. Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sahili ve denizi daha sağlıklı kullanabilmesi için temizlik çalışması başlattı. Her gün belirli periyotlar dahilinde kum eleme makineleriyle sahile gelen ekipler sahili temizleyerek yaza hazırlıyor.
Büyükçekmece sahiline gelerek çalışmaları yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Yardımcısı Salih Göl, “İnsanların daha temiz, daha güvenilir bir şekilde denize girmelerini sağlayabilmek için sabahın erken saatlerinde gelerek kum eleme makineleriyle inşallah plajı hazır hale getirip insanların denize girmelerini sağlıyoruz” dedi.
“BÜYÜKÇEKMECE SAHİLİ İSTANBUL’DA TERCİH EDİLEN SAHİL”
Her yıl deniz suyundan örnekler alındığını ve incelendiğini dile getiren Göl, “Her yıl Büyükçekmece’deki deniz suyundan örnekler alınıp araştırılıp mavi bayrak kapsamında temizliğine devam ediliyor. Hafta sonlarında çok aşırı derece bir yoğunluğumuz var. Özellikle diğer ilçelerden gelen vatandaşlarımızdan dolayı daha çok yoğunluğumuz var. Yoğun ve temiz bir sahilimiz var. İstanbul’da tercih edilen sahil Büyükçekmece sahili olarak görmekteyiz” diye konuştu.
Büyükçekmece sahilinde yapılan temizlik çalışmalarına dikkat ederek izleyen İzzet Yayla isimli bir vatandaş ise,”Başkanımız sahilimizi çok güzel temizleterek yaza hazırlıyor. Sahilimizin temizliğini ve düzenlemesini her sene düzenli bir şekilde yapıyor. Denizimiz çok temiz, başkanımızı yaptığı çalışmalarla temiz bir şekilde denize girmemizi sağlıyor” şeklinde konuştu.