Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Sivrice ilçesini ziyaret ederek, ilçe protokolü ve muhtarları dinledikten sonra esnafla da sohbet etti.
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ilçe gezilerine Sivrice’den başladı. İlçeye giden Vali Zorluoğlu ilk önce, Kaymakam Cengiz Erdem’i ziyaret edip bilgi aldı. Vali Zorluoğlu daha sonra, Belediye Başkanı Ebubekir Irmak’ı da ziyaret etti. Başkan Irmak, Sivrice’nin ve Hazar Gölü’nün sahip olduğu potansiyelin turizme kazandırılması için destek beklediklerini söyledi.
İlk ilçe ziyaretini Sivrice’ye yaptığını belirten Vali Zorluoğlu, "Göreve başladığım günden buyana Sivrice ve Hazar Gölü’nün daha fazla turizme açılması daha fazla turist çekmek için uğraşıyoruz. Cazibe Merkezleri Projesi ile Hazar Gölü ve çevresinin daha fazla imkanlarla donatılma projesini Kalkınma Bakanlığı’na gönderdik. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Hazar Gölü’nde çok daha güzel tesisler halkımızın hizmetine sunulacak. Önemli sorunlardan biri de Hazar Gölü’nün temizliğidir. Yapılacak yeni bir ihale ile arıtma sisteminin tamamını elden geçireceğiz. Sivrice’nin sorunlarını öncelik sırasına göre zaman içerisinde çözmenin gayreti içerisinde olacağız" dedi.
Belediye ziyaretinin ardından İlçe Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü’ne de uğrayan Vali Zorluoğlu, çarşı merkezin de de esnaflarla sohbet etti. Son olarak 75. Yıl İMKB İlkokulu’nda muhtarlarla toplantı yapan Vali Zorluoğlu,muhtarların sorunlarını dinleyerek öncelik sırasına göre ilgili kurumlar nezdinde takipçisi olacaklarını dile getirdi.