Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Mezitli Müftülüğü tarafından organize edilen kahvaltılı toplantıda din görevlileri ile bir araya geldi.
Vali Çakacak’a etkinlikte, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kılıç Arslan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İl Müftüsü Ali Melek, Mezitli Müftüsü Nusret Karabiber de eşlik etti. Kutlu Doğum Haftasının Türkiye ve Mersin genelinde olduğu gibi Mezitli ilçesinde de çeşitli etkinliklerle yoğun bir şekilde geçtiğini ifade eden Kaymakam Madenoğlu, hafta vesilesiyle bir araya gelen insanların birlik ve beraberlik içerisinde yan yana olmanın hazzını tattıklarını belirtti. Madenoğlu “Uğruna çok şey feda ettiğimiz bu güzel vatan topraklarında birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam ederek ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Vali Çakacak ise din görevlilerinin tek işinin camilerde namaz kıldırmak olmadığını, bunun yanı sıra vatandaşları her anlamda bilgilendirmek ve örnek olmak gibi sorumluluklarının da bulunduğunu kaydetti. Çakacak, Kutlu Doğum Haftasında gerçekleşen etkinliklerin din görevlilerin toplumla daha fazla kaynaşmasına vesile olduğunu ve bu etkinliklerin topluma Peygamberimiz Hz. Muhammed’i ve İslam dininin güzelliklerini aktarmaları için önemli olduğunu vurguladı. Bu yıl belirlenen temanın birlikte yaşama ahlakına dayalı olduğunu kaydeden Çakacak, "İnsan sosyal bir varlık olarak aile çevresinden başlayarak toplumla kaynaşmak durumundadır. Bu kaynaşmayı belli kurallar çerçevesine oturtamazsak toplumda bütünlüğü ve huzuru sağlayamayız. “Yaratılanı severiz Yaradan’dan ötürü” düsturuyla karşımızdakini öncelikle insan olarak görmeli ve bu bakış açısıyla davranmalıyız. Hayata sevgi penceresinden bakan insanlar bir başkasına kötülük yapamaz” dedi.
Çevre ülkelerde yaşanan savaşlara da değinen Çakacak, hiçbir suçu olmayan masum insanların canlarını kurtarmak için vatanlarını terk etmek zorunda kaldıklarına değinerek, İslam dininin misafire sahip çıkılması ve ihtiyacı olana el uzatılması gerektiğini emrettiğini ifade etti.