Yüksel KOÇ / İSTANBUL, () YERYÜZÜNE Özgürlük Derneği ve Avrasya Hayvan Hakları Ağı üyesi bir grup, hayvan hakları savunucusu Victoria Pavlenko'nun hayvan hırsızlığı iddiasıyla ev hapsine alınmasını yaptıkları bir basın açıklaması ile protesto etti.
Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunun Rusya Federasyonu İstanbul Konsolosluğu binasının önünde toplanan grup, üzerinde Türkçe ve İngilizce “Vicrotia'ya özgürlük" yazılı pankart açtı.
Victoria Pavlenko'nun hayvan sevgisini gösteren fotoğraflarının taşındığı basın açıklamasında, Pavlenko'nun, Rusya'nın devlet barınaklarından çıkardığı hayvanlar nedeniyle büyük bir mücadele verdiği belirtildi.
Pavlenko'nun bakımını üstlendiği bir köpek nedeniyle hayvan hırsızlığından 31 Ekim tarihine kadar ev hapsine alındığı belirtilen açıklamada, Pavlenko için 6 yıl hapis cezası istendiği ifade edildi.
Açıklamada, "Rusya devleti ve hükümetine, adeta kendisi ile yarışan ve her fırsatta eleştirdiğimiz Türkiye'den sesleniyoruz: Saçmalamayı bırakın, Victoria'yı serbest bırakın. 'Hırsızlık' gibi uydurma bir suçla, yıllardır hayvan hakları mücadelesi veren dostumuz üzerindeki tüm suçlamaları düşürün ve Victoria için derhal beraat kararı verin. Victoria Pavlenko yalnız değildir. Bu davada beraat kararı verilene dek davanın takipçisi olacağımızı, Rusya'nın hakları gasp eden bu tavrını teşhir etmeye devam edeceğimizi de kamuoyuna duyuruyoruz" denildi.
(FOTOĞRAF)