Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, uzun yıllar yağlı güreşlerde kullanılmak üzere kıspet yapan daha sonra İstanbul’da açtığı atölyesinde kıspet yapımına devam eden Murat Boncuk, dünyada milyonlarca takipçisi bulunan Game of Thrones (Taht Oyunları) isimli dizi için kostüm tasarımı hakkında görüşmelerde bulunuyor.
Yaptığı kıspetlerle adını tüm ülkeye ve dünyaya duyuran Murat Boncuk, hazırladığı kostümlerle Amerika’nın dikkatini çekti. Bir dönem Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yağlı güreşçiler için kıspet yapan Boncuk, daha sonra İstanbul’a taşındı ve burada açtığı atölye ile önemli projelere kostüm yaptı. Murat Boncuk’un dünyada milyonlarca takipçisi bulunan Game of Thrones isimli dizi için kostüm tasarımı hakkında görüşmelerde bulunduğu öğrenildi. Dizinin kostüm tasarımcısı Michele Clapton ile görüşmeleri olduğunu belirten Boncuk, "Sadece bir görüşme yaptık ve önümüzdeki süreçte bir karakter için kostüm siparişi verebileceklerini ifade ettiler. Şuan sadece bir ön görüşme yaptık, henüz bir proje başlamadı" dedi.
Madonna’ya yaptığı kostümle dünyada adını duyuran Murat Boncuk, Türkiye’de dönem dizileri ve filmlerinde kostüm tasarımcılığı yapıyor. Hollywood piyasasına girip Türkiye’nin adını duyurmak istediğini belirten Boncuk, daha önce Washington Üniversitesi’nde sahnelenen Sheakspeare oyunu için de kostüm yaptığını ifade etti. Dönem sinemaları, dizi ve reklamlarına deri kostüm hazırlayan Boncuk, "Yaptığım işle dünyaya açıldım, çok önemli projelerde çok önemli karakterler için kostüm diktim. Uzun vadede Hollywood gibi dünyanın en büyük sinema sektöründe de yerimi alarak ülkemin adını duyurmak hedefindeyim" diye konuştu.