Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu’nda, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama dallarında üç yeni bölüm daha açıldı.
Konuyla ilgili bilgi veren Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, yüksekokulda yeni açılan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümlerine 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı için öğrenci alımı yapılacağını söyledi.
Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, öğrenim gören öğrencilerin iş yaşamına tam donanımlı hazırlanmasını amaçlayan Gediz Meslek Yüksek Okulu’nun yeni açılan bölümlerinin 60’ar kişilik kontenjanı olduğunu, toplam kontenjanın da 1.sınıflarda bin 250’ye çıktığını, genel kontenjanın ise yaklaşık 2 bin 200 öğrenci sayısına ulaşacağını bildirdi.
Saraoğlu, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren alanlarında uzmanlaşmış akademik yeterliliğe sahip öğretim görevlisi kadrosuyla, teknolojik yeterliliğe sahip atölye laboratuvarları, fiziki ve sosyal alt yapısı tamamlanmış kampüs alanı ile iş dünyası gereklerine uygun donanımda mezunlar vermeye devam edeceklerini belirtti.
Gediz Meslek Yüksekokulu’nda, Lojistik, Pazarlama, Mekatronik, Moda Tasarımı, İşletme Yönetimi, Tekstil Teknolojisi, Bilgisayar Programcılığı, Giyim Üretim Teknolojisi, Bankacılık ve Sigortacılık, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, İş Sağlığı ve Güvenliği, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları gibi önemli programlarla eğitim öğretim hizmeti veriliyor. Yeni açılan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümleri ile birlikte okula olan ilginin önemli ölçüde artması bekleniyor.(MA-EFE)