Bodrum Belediyesi tarafından başlatılması planlanan çalışmalarla ilgili Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bitezli esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bitez Mahallesi/Yalı Mevkii’nde Bodrum Belediyesi tarafından sahilde yapılacak olan düzenlemeler öncesi, Bitezli esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yeni yapılacak düzenlemelerle ilgili esnafın görüşlerini alarak fikir alışverişinde bulunan Başkan Kocadon’a Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri eşlik etti.
Çok sayıda esnaf ve vatandaşın katılarak görüşlerini bildirdiği, istek ve taleplerini ilettiği toplantıda Başkan Kocadon, “Sizlerle birlikte olmadığımız, sizin içinde olmadığınız ve sizin onay vermediğiniz hiçbir projeyi hayata geçirme gibi bir düşüncemiz olamaz. Kimsenin yasal hakkını alma gibi bir düşüncem ise bu zamana kadar hiç olmadı, olmayacak da. Bundan sonra sizlerle beraber ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız.” şeklinde konuştu.
HEDEF; BİTEZ’İ ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNDÜRMEK
Kocadon, Bitez’in geçmiş yıllarda Bodrum’un ekonomisine ve turizmine büyük katkıları olduğunu da ifade ederek, “Bu düzenlemelerin bu sene olması gibi bir şart yok, önemli olan sizlersiniz. Ekibimizle oturup konuşacağız ve uygun tarihi belirleyip bunu sizlere öncesinde söyleyeceğiz. Geceleri yastığa başınızı rahat koyun, ‘Başkanımız gelip işletmeleri yıkacak’ diye düşünmeyin. Bizim öyle bir düşüncemiz olamaz. Bitez ve Özellikle Bitez’in sahil kesimi, İngiliz turistin gelmeye başlamasıyla 1985’li yıllardan 2005 yılına kadar Bodrum’un ekonomisine ve turizmine büyük katkı sağlamış bir yerdir. Bizler, Bitez’i, o eski günlerine geri döndürmek istiyoruz. Bugün gerçekten baktığımızda, plajda bir sorun yaşanıyor. Plajlar, denize girme yeridir; yemek yeme yeri, içki içme yeri değildir. Bizler kamuya yönelik çalışma yaparız, şahıslara göre değil. Bizim isteğimiz; buradaki esnaf arkadaşlara daha güzel bir işletmeyi nasıl kazandırırız, ekonomiye daha fazla katkıyı nasıl sağlarız, Bitez’de turizmi 4 aydan tekrar 8 aya nasıl çıkartırız; bu soruları cevaplamak. Bunun da kararını hep birlikte vereceğiz. Ama bu şekilde, düzensiz -işletmelerin biri önde, biri arkada- olmaz arkadaşlar. Hep birlikte oturup konuşarak bir karara varacağız” dedi.
Yağışlı bir havanın hakim olduğu günde yapılan toplantının ardından yağmurun da dinmesiyle Başkan Kocadon, beraberindekiler ve işletme sahipleriyle birlikte sahil şeridinde bulunan işletmelerin sınırlarını inceledi.