Yunusemre Belediyesinin organizasyonu ile her hafta ilçeye bağlı bir mahallenin sakinleri Çanakkale’yi ziyarete götürülüyor.
Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikle her hafta bir mahalle, tarihe altın harflerle yazılmış olan Çanakkale destanının yaşandığı yerleri görme imkânı buluyor.
Gezi rehberleri eşliğinde Çanakkale Savaşı ile ilgili bilgiler alan vatandaşlar daha sonra Seyit Onbaşı, Çanakkale Anıtı, Akbaş Şehitliği, 57. Piyade Alayı Şehitliğini ziyaret ettiler. Vatandaşlar, burada şehit dedelerinin Çanakkale Savaşı’ndaki kahramanlıkları ile hem gurur duydular hem de hüzünlendiler.
Şuana kadar 3 Mahallenin gittiği Çanakkale’den gururlu bir şekilde döndüklerini söyleyen vatandaşlar, “Bizlere atalarımızın bu toprakları kazandıkları savaş meydanlarını görme fırsatı yaşatan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve ekibine sonsuz teşekkür ederiz.’’ şeklinde konuştu.
‘Yunusemre Belediyesi Halkını Ecdada Taşıyor’ projesi ile Çanakkale Zaferinin 100. yılında böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Ecdadımızın savaşarak aldığı bu toprakları hangi şartlarda ve nasıl kazandığını herkesin bilmesi ve idrak etmesi gerekir.” dedi.
Yunusemre İlçesinde 89 mahalle bulunduğunu ve her hafta bir mahalleyi Çanakkale’ye götüreceklerini belirten Başkan Çerçi, “Yarınlara yol almak için geçmişi iyi bilmek gerekir. Bizim geçmişimizde Çanakkale Zaferi gibi tarihe altın harflerle gurur duyacağımız bir destanımız var. Dedelerimizin savaş meydanlarında zor şartlarda ve imkânsızlıklarla kazandığı bu topraklara layığı ile hizmet etmek gerekir. Genç yaşlı, demeden tüm halkımızı Çanakkale’ye götürecek ve ecdadını yakından tanımalarını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.