GÜMÜŞHANE (AA) - Kelkit Belediye Başkanı Ünay Yılmaz, 7 hektar alanda uygulanması planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında uzlaşma faaliyetlerine başlanacağını belirtti.

Çevre Şehircik Bakanlığı yetkilileri ve projeden sorumlu firma temsilcileri, mimar ve mühendislerle bir araya gelerek proje faaliyetleri üzerinde tartıştı. Mimar ve mühendislerin görüşlerinin alındığı toplantıda projede çeşitli iyileştirme çalışmalarına gidilme kararı alındı.

Toplantıya katılan Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Küçük Cami ve Bahçelievler Mahalleleri sınırları içerisinde kalan riskli alan sınırları içerisinde bulunan arsa ve yapılar için arazinin jeolojik etüt çalışmalarının yapıldığını, hali hazırdaki haritaların güncellendiğini, parsellerin mülkiyet kayıtlarının çıkarıldığını, mevcut taşınmazlara ait değerleme işlemlerinin yapılarak planlama ve gerekli proje çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Uzlaşma çalışmalarının ilgili firma yetkilileri tarafından devam ettiğini ifade eden Yılmaz, "Alandaki hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerine başlanıyor. Öncesinde ise bilgilendirme toplantısı yapılacak. Bilgilendirme toplantısından sonra bire bir uzlaşma görüşmelerine başlanacak" dedi.