AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Asım Aykan, seçim çalışmaları kapsamında Kaşüstü, Pelitli ve Konaklar Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlar ile bir araya geldi.
Sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayan usta siyasetçi, zamanının tamamını ziyaretlere ayırıyor. Aykan, Konaklar İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ederek burada Müdür Hilmi Mutlu ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Eğitmenler ile bir süre sohbet eden Ayhan, “Eğitim yuvalarımızla sürekli istişare halindeyiz. Arkadaşlarımızın çalışmalarını gıpta ederek takip ediyoruz. Okullarımızın fiziki imkanlarını da tamamladığımız zaman, eğitim imkanlarımızı daha sağlıklı hale getirmiş olacağız. AK Parti iktidarında inşa edilen yeni okullarımız ile eğitime vermiş olduğumuz ehemmiyeti göstermiş olduk. Tabi, bu kadarla da sınırlı kalmayacak. Memleketimizin her bir köşesini yeni eğitim yuvalarımız ile donatacağız. Malum, her geçen gün büyüyen bir kent olduk” dedi.
Eğitimin önemine de vurgu yapan Aykan, “Eğitim amaçla başlar, öğretme ve öğrenme etkinlikleriyle devam eder, değerlendirme ile son bulur. Sürecin bu mantığı bütün kültürler için aynıdır. Amaçların içeriği ve öğrenme için kullanılan öğretme yöntemleri kültürden kültüre göre değişebilir fakat sürecin doğası değişmez. Geniş anlamda eğitim, kişinin belli bir yaşam tarzını öğrendiği toplumsallaşma ye kültürleşme süreciyle özdeş tutulabilir. Bütün toplumlarda eğitimin amacı, yeni kuşaklara bir kültür birikimini aktarmak, gençlerin davranışını yetişkinlerin hayat tarzı yönünde biçimlendirerek, onları gelecekteki toplumsal rollerine doğru yöneltmektir. Bir toplumu meydana getiren temel alt sistemleri bir bütün olarak yani zincirin halkaları şeklinde düşünmek gerekir ancak bunların içinde eğitimin önemi büyüktür. Zincirin orta halkası gibidir. Zira diğer alt sistemlerin temelinde eğitim vardır. Eğitim hepsini yönlendirir. Olumlu ve olumsuz yönde değiştirir” diye konuştu.
Aykan, daha sonra okulun 24 derslik yeni inşaatına geçerek incelemelerde bulundu.