Atletizm Federasyonunun faaliyet programında yer alan ve Mersin’de yapılacak olan Turkcell Gençler Ligi 1. Kademe yarışmalarına Adana’dan katılacak olan 3 sırık atlama sporcu rekor denemesi gerçekleştirecek.
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bölge Antrenörü İbrahim Halil Aydın, 16-17 Mayıs tarihlerinde Mersin’de Nevin Yanıt Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilecek yarışmalarda Adanalı 3 sırıkçı sporcusundan rekor beklediğini söyledi.
Aydın, sırıkçı Demet Parlak, Zeki Cem Tenekebüken ve Burak Yılmaz’ın uzun süredir sistemli ve koordineli çalıştığını belirterek, şöyle devam etti:
"Zeki Cem Tenebüken geçtiğimiz ay liselerarasında 4. 77, Demet Parlak 3.96, Üniversiteler arasında da Burak Yılmaz net 5 metre ile yeni Türkiye rekoru kırdılar. Sporcularımız rekora odaklandılar. Antrenmanlarımızı Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi (TOHM)Atletizm Antrenörü Aleksandry Symakhin ile birlikte yoğunlaştırdık. Federasyonumuz Adana’ya sırıkla atlama okulu açmayı planlıyor. Başarılarımız gelmeye devam edecek. Son dönemde sporcularımız sürekli rekor kırıp kendilerini geliştiriyorlar. Bu durum bizleri hem gururlandırıyor, hem de gelecek için umutlandırıyor.”