URUGUAY eski Devlet Başkanı Jose Mujica, İzmir Büyükşehir ve Konak belediyelerinin davetiyle İzmir'e geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, konuğunu twitterda, "Aslında en büyük zenginlik onda" diye tanıttı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi işbirliği ile düzenlenen program kapsamında İzmir'e eşi Lucia Topolansky Saavedra ve beraberindeki gazetecilerle gelen Mujica'yı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Tarihi Asansör'de karşıladı. Biyografisinin anlatıldığı 'Saraysız Başkan' adlı kitaptan sonra halk arasında aynı şekilde anılmaya başlanan efsane lider Jose Mujica'yı İzmir'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuğuna İzmir'in kısaca tarihini ve öne çıkan değerlerini tanıttı. Mujica, bu akşam saat 18.00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde Ece Temelkuran moderatörlüğünde düzenlenecek 'Destek ile Yoksulluğu Önleriz' konulu panele konuşmacı olarak katılacak.
Kocaoğlu twitter hesabında da konuğuyla fotoğraflarını "Aslında en büyük zenginlik onda, Uruguay'ın efsane lideri Jose Mujica'yı kentimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz" notuyla paylaştı.

FOTOĞRAFLI