Ağrılı şair ve yazar Dinçer Çankaya, çıkardığı “Uzak Bir Sevda” adlı son kitabının tüm gelirlerini öğretmen olduğu okulun pansiyonunda kalan fakir öğrencilere bağışladı.
Ağrı Öğretmenler Lisesi’nde öğretmen olarak görev yapan Dinçer Çankaya, çıkardığı son kitabı olan “Uzak Bir Sevda” adlı şiir kitabının tüm gelirlerini öğretmen olduğu okulun pansiyonunda kalan fakir öğrencilere bağışladığını açıkladı. Şimdiye kadar Türkçe ve Kürtçe olmak üzere birçok eser yazan Çankaya, Ararata Mektup ve Düş şiir kitapları ile Çağdaş Türkiye’nin Yobazları isimli romanıyla büyük beğeni topladığını ve birçok dalda ödüller almayı başardığını belirtti.
Şubat ayında Kürtçe olarak çıkacak olan Çerxa Feleke adlı romanıyla da ses getirmeyi hedefleyen Çankaya, edebiyat ve sanat üzerine çalışmalarına devam edeceğini ifade ederek, “Son kitabım olan Uzak Bir Sevda isimli şiir kitabımın tüm gelirlerini öğretmen olduğum okulun pansiyonunda kalan ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlıyorum. Öğrencilerime kitaplarımı da verdim. Onları okumaya sevk ederek, edebiyat ve sanat duygusu aşılamaya çalıştım. Bunu da başardığıma inanıyorum. Öğrencilerimin okuyup ileride şiirler ve romanlar yazarak ülkemizin edebiyatına katkı yapacağını düşünüyorum. Umarım içlerinden çok iyi şair ve yazarlar çıkacak” dedi.